Pippurinen voileipäkakku

Reseptin lähetys sähköpostilla

Voileipäkakun pinnalle ei aina tarvitse laittaa paksua majoneesikerrosta; koristele mausteilla kakun päälle hauska kuvio.

3 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
3 viipaletta kokojyvä-vuokaleipää

Kostutukseen
3 ½ dl kasvislientä

Täyte 1
200 g ilmakuivattu tomaatti -tuorejuustoa
110 g palvikinkkua kuutioina
Meira Aromikas mustapippuri (myllystä)
2 rkl Meira Ruohosipuli

Täyte 2
200 g maustamaton tuorejuustoa
3 keitettyä kanamunaa kuutioina
1 rkl Meira Perinteinen sinappi
50 g salamia kuutioina

Pinnalle
50 g tuorejuustoa
1 rkl Meira Aromisuola
1 rkl tuoretta ruohosipulia
1 rkl Meira Rosépippuri, kokonainen
100 g naudan kylmäsavupaistia

Leikkaa leivistä reunat. Vuoraa halkaisijaltaan 25–26 cm irtopohjakakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Valmista täytteet.

Kostuta leipäkerros kevyesti liha- tai kasvisliemellä.
Valmista täytteet sekoittamalla kaikki ainekset yhteen.
Laita puolet ensimmäisestä täytteestä leiville ja levitä tasaiseksi.
Laita kerros leipiä, kostuta ja laita puolet toisesta täytteestä leipien päälle.
Tee samoin, kunnes täytteet ja leivät ovat kaikki vuoassa.
Suojaa kelmulla ja anna kakun vetäytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Vapauta kakkuvuoan reunat ja irrota kakku vuoasta. Siirrä se tarjoiluvadille.

Siivilöi kakun pintaan aromisuolaa. Koristele loppupinta ruohosipulilla ja rosepippurilla sekä ilmakuivatuilla paistiviipaleilla.