Kurkumalla maustettu tofukas eli vegaaninen munakas
Munakkaasta on mahdollista valmistaa myös vegaaninen vaihtoehto eli sen voi pienellä vaivalla toteuttaa ilman kananmunaa. Kasviksilla täytetty vegaaninen munakas eli tofukas on terveellinen ja täyttävä vaihtoehto vegaanille tai eläinperäisiä tuotteita vähentävälle sekasyöjälle. (vegaaninen, laktoositon, maidoton, gluteeniton, pähkinätön, kananmunaton)
- 20 min
- Helppo
- 1 annos
Ainekset:
250 g | pehmeää tofua |
0.5 dl | gram- eli kikhernejauhoja |
0.5 dl | ½ dl soijamaitoa |
0.5 tl | ½ tl Meira ruokasuolaa |
0.5 tl | Meira kurkumaa |
0.5 tl | Meira jauhettua paprikaa |
0.5 tl | ½ tl Meira valkosipulijauhetta |
1 rkl | ravintohiivaa |
neljäsosa | chili |
1 | valkosipulin kynsi |
puolikas | punasipuli |
50 g | maissinjyviä |
50 g | pinaattia |
Meira ruokasuolaa | |
Meira mustapippurirouhetta |
Ohje:
- Aja kaikki tofukkaan aineet tehosekoittimen kutterissa sileäksi massaksi.
- Pilko chili, valkosipuli ja punasipuli.
- Ruskista maissinjyviä ja punasipulia nopeasti kuumassa öljytyssä pannussa.
- Lisää chili sekä valkosipuli ja paista hetki.
- Lisää joukkoon lopuksi pinaatti pieneksi hetkeksi niin, että pinaatti alkaa pehmetä. Siirrä kasvikset sivuun.
- Levitä tofumassa keskilämpöiseen öljyttyyn pannuun ja paista viisi minuuttia.
- Täytä kasviksilla, taita ja tarjoile tofu-munakas esimerkiksi salaatin kanssa.