Broileria ja perunoita tomaattikastikkeessa

Tämä on mainio pata, josta riittää monelle. Lisää broilerin tai perunoiden määrää jos pöytään ilmestyy useampi nälkäinen. Kastiketta voit jatkaa toisella purkilla tomaattimurskaa, mausta silloin reilummalla kädellä. Ruoka ei kaipaa rinnalleen muuta lisuketta kuin raikasta raitaa ja palan naan-leipää.

  • Helppo

Ainekset:

300 g broilerisuikaleita
300 g keitettyjä perunoita
4 rkl rypsiöljyä
1 salottisipuli
2 rkl Meira Intialainen mausteseos
Ripaus Meira ruokasuolaa
2 rkl tomaattipyreetä
1 tkl tomaattimurskaa
2 dl kermaa
Raita
2 dl maustamatonta jugurttia
3 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
1/4 tl Meira Ruokasuolaa
1/4 tl Meira Chilijauhetta
valkosipulinkynsi
1 tl juoksevaa hunajaa

Ohje:

  1. Keitä perunat, parhaassa tapauksessa ne löytyvät edellisen päivän jäminä jääkaapista.
  2. Paista broilerisuikaleet kevyesti pannulla, niiden ei tarvitse vielä kypsyä vaan saada hieman väriä pintaan. Mausta kevyesti suolalla. Nosta broilerit sivuun odottamaan.
  3. Lisää pannulle 3 rkl rypsiöljyä ja kuullota hienonnettua sipulia muutaman minuutin ajan.
  4. Lisää tarvittaessa tilkka öljyä ja Intialainen broilerimauste ja tomaattipyree, sekoittele. Lisää tomaattimurska ja kerma, anna kiehahtaa, kippaa mukaan broilerisuikaleet ja anna pöhistä keskilämmöllä n.10 minuuttia kunnes broilerisuikaleet kypsyvät.
  5. Lisää kastikkeeseen loppuvaiheessa perunat ja anna niiden lämmitellä parin minuutin ajan.

Raita

  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tarjoa.