Marokkolainen grillattu broileri

Kokonaisena grillaaminen on mehukkain mahdollinen tapa tarjota broileria. Voit myös helposti tehdä koko broilerista lähes luuttoman, jolloin syöminen helpottuu ja broileri toimii näyttävänä lisänä mihin tahansa juhlapöytään. Mausteseos eli rub toimii toki myös yksittäisiin broilerin osiin kuten koipireisiin tai reisipaisteihin, jos kokonaisen kanan käyttäminen tuntuu vieraalta. Pehmeä couscous ja minttujogurttikastike tukevat mausteista kanaa. (soijaton, ei sisällä hernettä, ei sisällä kalaa/äyriäisiä, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa)

  • 1,5 h + 4 h marinointi.
  • Vaativa
  • 4 annosta

Ainekset:

1 kokonainen kana tai 4 koipireittä
Marokkolainen kanarub
4 tl Meira paprikajauhetta
2 tl Meira juustokuminaa
2 tl Meira kanelia
1 tl Meira suolaa
1 tl Meira inkivääriä
1 tl Meira chilimausteseosta
1 tl Meira mustapippuria
4 rkl sitruunamehua
4 rkl oliiviöljyä
puolikas nippu persiljaa
Couscous
4 annosta couscousta
Meira suolaa
Meira pippuria
puolikas sitruunan mehu ja kuori
puolikas puntti tuoretta korianteria
Minttujogurttikastike
puolikas sitruuna
puolikas pieni valkosipulinkynsi
4 mintunoksaa
200 g jogurttia
Meira suolaa

Ohje:

  1. Poista kanasta selkäranka, rintalasta ja haluamasi muut luut ja litistä.
  2. Sekoita kuivamausteet, sitruunamehu, oliiviöljy sekä hienonnettu persilja ja marinoi kanaa seoksessa vähintään 4 tuntia tai yön yli.
  3. Grillaa halsterissa molemmin puolin kunnes kana on kypsää (n. 45-60 min) riippuen siitä kuinka litteäksi kana on avattu.
  4. Kypsennä couscous pakkauksen ohjeen mukaan, mausta ja viimeistele sitruunamehulla ja -kuorella sekä korianterilla.
  5. Valmista kastike puristamalla sitruunanpuolikkaasta mehu, raastamalla valkosipulinkynsi ja silppuamalla minttu. Sekoita kaikki ainekset.
  6. Tarjoile kana couscousin ja minttujogurttikastikkeen kera.