Mausteinen lanttulaatikko

Mausteinen lanttulaatikko valmistuu Meira inkiväärin, kardemumman, kanelin ja valkopippurin avulla.

  • 8 annosta

Ainekset:

1 kg kypsäksi keitettyä lanttua tai valmista lanttusosetta
1 tl Meira suolaa
0.5 dl tummaa siirappia
2 munaa
2 dl kermaa
0.5 tl Meira jauhettua inkivääriä
0.5 tl Meira jauhettua kardemummaa
0.5 tl Meira jauhettua kanelia
0.25 tl Meira jauhettua valkopippuria
20 g voita tai margariinia sulatettuna
Pinnalle:
20 g voita tai margariinia
0.5 dl tummaa siirappia
0.5 dl ruiskorppujauhoja

Ohje:

  1. Sekoita lanttusoseen joukkoon kaikki muut laatikon ainekset.
  2. Kaada seos uunivuokaan.
  3. Höylää kylmästä rasvasta muutama lastu laatikon pinnalle ja valuta siirappiraidat päälle.
  4. Peitä laatikon pinta lopuksi ruiskorppujauhoilla.
  5. Paista 175-asteisessa uunissa noin tunti.