Vegaaniset mansikkamokkapalat
Valmista ihanat vegaaniset mokkapalat mansikkaisella kuorrutteella. Tässä helpossa ja herkullisessa ohjeessa kananmunat on korvattu Meira Agar agar -jauheesta ja vedestä tehtävällä seoksella, joka paiston aikana tekee taikinasta kuohkeamman, kuten kananmunat.
- Helppo
- 8-10 palaa
Ainekset:
2 tl | Meira agar agar –jauhetta |
3 rkl | vettä |
2 rkl | vahvaa kahvia |
100 g | maidotonta margariinia |
1,5 dl | sokeria |
2,5 dl | vehnäjauhoja |
1 tl | Meira leivinjauhetta |
1 tl | Meira vaniljasokeria |
1 rkl | kaakaojauhetta |
1 dl | kauramaitoa |
noin 0,5 dl | mansikkasosetta |
1,5 rkl | sulaa margariinia |
noin 4 dl | tomusokeria |
100 g | mansikoita |
Ohje:
Taikina
- Aloita valmistamalla kanamunan korvike agarista ja vedestä. Sekoita aineet keskenään ja vispaa sekaisin. Laita seos jääkaappiin ja vatkaa kohta uudelleen.
- Keitä kahvi ja jätä jäähtymään. Mittaa vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe kulhoon ja sekoita.
- Vatkaa huoneen lämpöinen margariini ja sokeri kuohkeaksi. Lisää agar-seos koko ajan vatkaten. Lisää jauhoseos, kahvi ja kauramaito vuorotellen taikinaan hiljaa vatkaten.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (noin 28 x 18 cm) ja paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
Kuorrute
- Tee mansikkasose kotimaisista pakastemansikoista sulattamalla ne ja surauttamalla sileäksi sauvasekoittimella. Sulata margariini. Lämmitä mansikkasosetta hetki ja lisää sitten sula margariini sekaan. Lisää tomusokeria vähän kerrallaan, kunnes saat sopivan paksuista kuorrutetta.
- Levitä kuorrutus pohjan päälle ja viimeistele kuorrutus lastalla tasaiseksi. Anna kuorrutteen kiinteytyä viileässä ainakin puoli tuntia. Leikkaa mansikkamokkapalat neliöiksi.
- Leikkaa mansikoiden kanta pois, viipaloi ja leikkaa viipaleiden yläpäästä kolmio pois, niin että viipaleet muistuttavat sydämiä. Koristele mokkapalat mansikkasydämillä.