Vegaaniset mansikkamokkapalat

Valmista ihanat vegaaniset mokkapalat mansikkaisella kuorrutteella. Tässä helpossa ja herkullisessa ohjeessa kananmunat on korvattu Meira Agar agar -jauheesta ja vedestä tehtävällä seoksella, joka paiston aikana tekee taikinasta kuohkeamman, kuten kananmunat.

  • Helppo
  • 8-10 palaa

Ainekset:

Taikina
2 tl Meira agar agar –jauhetta
3 rkl vettä
2 rkl vahvaa kahvia
100 g maidotonta margariinia
1,5 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl Meira leivinjauhetta
1 tl Meira vaniljasokeria
1 rkl kaakaojauhetta
1 dl kauramaitoa
Vinkki! Saat pellillisen kun tuplaat ohjeen määrät.
Kuorrute
noin 0,5 dl mansikkasosetta
1,5 rkl sulaa margariinia
noin 4 dl tomusokeria
Koristelu
100 g mansikoita

Ohje:

Taikina

  1. Aloita valmistamalla kanamunan korvike agarista ja vedestä. Sekoita aineet keskenään ja vispaa sekaisin. Laita seos jääkaappiin ja vatkaa kohta uudelleen.
  2. Keitä kahvi ja jätä jäähtymään. Mittaa vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe kulhoon ja sekoita.
  3. Vatkaa huoneen lämpöinen margariini ja sokeri kuohkeaksi. Lisää agar-seos koko ajan vatkaten. Lisää jauhoseos, kahvi ja kauramaito vuorotellen taikinaan hiljaa vatkaten.
  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (noin 28 x 18 cm) ja paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Kuorrute

  1. Tee mansikkasose kotimaisista pakastemansikoista sulattamalla ne ja surauttamalla sileäksi sauvasekoittimella. Sulata margariini. Lämmitä mansikkasosetta hetki ja lisää sitten sula margariini sekaan. Lisää tomusokeria vähän kerrallaan, kunnes saat sopivan paksuista kuorrutetta.
  2. Levitä kuorrutus pohjan päälle ja viimeistele kuorrutus lastalla tasaiseksi. Anna kuorrutteen kiinteytyä viileässä ainakin puoli tuntia. Leikkaa mansikkamokkapalat neliöiksi.
  3. Leikkaa mansikoiden kanta pois, viipaloi ja leikkaa viipaleiden yläpäästä kolmio pois, niin että viipaleet muistuttavat sydämiä. Koristele mokkapalat mansikkasydämillä.