Keitto paahdetuista juureksista

Suosi kasvissosekeitoissa kauden juureksia, ne säilyvät kauan ja niistä syntyy maukas ja samettinen keitto käden käänteessä.

  • Helppo

Ainekset:

1 kg kasviksia ja juureksia esim. bataattia, perunaa, sipulia ja porkkanaa
1 pussi Meira Kasvismauste uunijuureksille
1/2 dl rypsiöljyä
4-5 dl kasvislientä
2-3 dl kermaa
2-3 rkl limemehua
Ranskankermaa viimeistelyyn

Ohje:

  1. Pese, kuori ja pilko juurekset. Sekoita Kasvismauste ja rypsiöljy keskenään ja hiero se tasaisesti juureksiin ja levitä ne leivinpaperilla suojatulle pellille.
  2. Paista 200 asteessa kunnes veget ovat pehmenneet, n.25-35 minuuttia.
  3. Siirrä juurekset blenderiin tai korkeaan astiaan jossa voit surauttaa ne sileäksi sauvasekoittimen avulla. Lisää kuumaa kasvislientä ja kermaa kunnes koostumus miellyttää. Tiristä mukaan limemehu ja maista, mausta tarvittaessa suolalla.
  4. Tarjoa keitto ranskankermanokareen kanssa.