Keitto paahdetuista juureksista
Suosi kasvissosekeitoissa kauden juureksia, ne säilyvät kauan ja niistä syntyy maukas ja samettinen keitto käden käänteessä.
- Helppo
Ainekset:
1 kg | kasviksia ja juureksia esim. bataattia, perunaa, sipulia ja porkkanaa |
1 pussi | Meira Kasvismauste uunijuureksille |
1/2 dl | rypsiöljyä |
4-5 dl | kasvislientä |
2-3 dl | kermaa |
2-3 rkl | limemehua |
Ranskankermaa viimeistelyyn |
Ohje:
- Pese, kuori ja pilko juurekset. Sekoita Kasvismauste ja rypsiöljy keskenään ja hiero se tasaisesti juureksiin ja levitä ne leivinpaperilla suojatulle pellille.
- Paista 200 asteessa kunnes veget ovat pehmenneet, n.25-35 minuuttia.
- Siirrä juurekset blenderiin tai korkeaan astiaan jossa voit surauttaa ne sileäksi sauvasekoittimen avulla. Lisää kuumaa kasvislientä ja kermaa kunnes koostumus miellyttää. Tiristä mukaan limemehu ja maista, mausta tarvittaessa suolalla.
- Tarjoa keitto ranskankermanokareen kanssa.