Tomaattinen soijamakaronilaatikko (V)

Tämä resepti maistuu koko perheelle! Vegaanisen soijamakaronilaatikon maustat kätevästi Meira Soijarouheen mausteseoksella.

  • Helppo
  • 6

Ainekset:

400 g makaronia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
2 dl tummaa soijarouhetta
2–3 tl Meiran Soijarouheen mausteseos
1 dl vettä
2 rkl soijakastiketta
4 dl kaura- tai soijakermaa
4 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
½ tl suolaa
1 tlk (400 g) säilyke kirsikkatomaatteja
½ rku tuoretta basilikaa

Ohje:

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolatussa vedessä (2 l vettä + 2 tl suolaa).
  2. Kuori sipulit ja hienonna ne. Kuumenna pannulla öljy ja lisää sipulit. Kuullota, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää soijarouhe ja jatka paistamista vielä hetki. Lisää soijarouheen mausteseos ja sekoita. Lisää vesi ja soija. Jatka paistamista vielä hetki.
  3. Voitele uunivuoka (20 x 30 cm) öljyllä ja lisää pohjalle keitetty makaroni. Lisää sipuli-soijarouheseos ja sekoita.
  4. Kuumenna kattilassa kaurakerma ja vesi. Murenna joukkoon kasvisliemikuutio. Kaada liemi vuokaan. Lisää päälle säilykekirsikkatomaatit ja sekoita kevyesti.
  5. Paista vuokaa 200-asteisessa uunissa noin 35–45 minuuttia. Viimeistele tuoreella basilikalla. Nauti esimerkiksi Meiran ketsupin kanssa.