Tomaatti-jauhelihakastike ja spagetti
Helppo ja nopea tomaatti-jauhelihakastike tarjoillaan spagetin kanssa.
- Helppo
- 4-6 annosta
Ainekset:
400-500 g | naudan jauhelihaa |
hienoa merisuolaa | |
Meira mustapippurirouhetta | |
Meira muskottipähkinää | |
Meira valkosipulirouhetta | |
1 dl | sipulikuutioita |
2 dl | porkkanasuikaleita |
1 dl | palsternakkasuikaleita |
1 dl | juurisellerisuikaleita |
2-3 rkl | tomaattipyreetä |
2-4 dl | vettä |
1.5 dl | Meiran ketsuppia |
1 dl | mustia ja vihreitä oliiviviipaleita |
Meira oreganoa |
Ohje:
- Ruskista jauheliha omassa rasvassaan ja hienonna samalla murumaiseksi.
- Lisää mausteet, sipulikuutiot, juuressuikaleet, tomaattipyree ja vesi.
- Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla välillä sekoittaen 1/2–1 tuntia. Lisää vettä tarvittaessa. Kastike on valmiina sakeaa, höystömäistä.
- Lisää ketsuppi, oliiviviipaleet ja oregano.
- Hauduta vielä noin 15 minuuttia. Tarjoa spagetin kanssa.