Mausteseos kalan maustamiseen ennen grillausta – sokerisuolaus
Sokerisuolaus maustaa ja samalla raakakypsentää kalan, jolloin kalan voi nauttia sellaisenaan tai siihen voi paistaa nopeasti rapean pinnan grillissä. Erilaiset mausteet sokerisuolauksen mukana maustavat kalan lihan pintaakin syvemmältä. Ohuet kalafileet, kuten siika ja kuha maustuvat kauttaaltaan nopeasti sokeri-suolamausteseoksessa ja maistuvat herkullisilta grillattuna. Tämä maustamisvinkki kannattaa ehdottomasti pitää mielessä kesän kaloja grillatessa!
- Helppo
Ainekset:
1 dl | Meira merisuolaa |
1 dl | sokeria |
2 rkl | Meira sitrus-inkivääri kalamaustetta |
1 rkl | Meira fenkolinsiemeniä |
1 rkl | Meira minttua |
Ohje:
- (Mausteseos soveltuu kaikille kaloille, mutta suomalainen kirjolohi ja norjanlohi ovat suosituksen mukaan kaloja, jotka voi turvallisesti nauttia raakakypsennettyinä, muut kalat tulisi pakastaa vähintään vuorokauden, mikäli ne nautitaan sellaisenaan raakakypsennettyinä.)
- Sekoita mausteseoksen aineet keskenään ja pyörittele kalapalat sokerisuolassa. Ohuet kalafileet maustuvat hyvin jo tunnissa, paksumpi lohifileepala on hyvä sokerisuolata vähintään noin 2–3 tuntia.
- Suurin osa mausteseoksesta kannattaa pyyhkiä pois kalan pinnalta ennen grillausta, jotta etenkin ohuista kalafileistä ei tule liian suolaisia.