Kana-biryani

Kokeile helppoa kana-biryani -reseptiämme, jossa riisi ja kana maustetaan Meira Broilerimauste intialainen -mausteseoksella ja täydennetään kasviksilla.

  • Helppo
  • 4 annosta

Ainekset:

4 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
300 g broilerin paistileikettä tai rintafilettä (maustamaton)
3 dl basmatiriisiä
200 g kirsikkatomaatteja
2 tl Meira Intialainen mausteseos
2 tl Meira merisuola TAI Meira mineraalisuola
Meira Chilirouhe (tarjoiluun/koristeluun)
Kastike
1 ½ dl turkkilaista jogurttia
1 dl mangososetta
hieman suolaa
hieman mustapippuria

Ohje:

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota sipuleita puolessa öljymäärästä (2 rkl) keskilämmöllä kunnes ne pehmenevät.
  2. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Lisää sipuleiden joukkoon ja jatka kuullottamista vielä muutama minuutti.
  3. Siirrä sipulit sivuun odottamaan.
  4. Paista pannulla suupaloiksi leikattu broileri. Mausta 1 tl Intialainen mausteseos ja 1 tl suolaa eli puolella ohjeen maustemäärästä.
  5. Kiehauta kattilassa vesi riisiä varten. Tarkista pakkauksesta veden oikea määrä.
  6. Lisää veteen loput mausteet eli 1 tl Intialainen mausteseos sekä 1 tl suolaa sekä riisi.
  7. Keitä riisi puolikypsäksi, lisää joukkoon broileri, sipuliseos, kirsikkatomaatit puolitettuina sekä loput oliiviöljystä (2 rkl). Hauduta kunnes riisi on kypsää.
  8. Tarkista maku ja säädä tarvittaessa.
  9. Sekoita kastikkeen ainekset sekaisin.
  10. Viimeistele ruoka chilirouheella tai tarjoa chilirouhe pöytämausteena.