Kana-biryani
Kokeile helppoa kana-biryani -reseptiämme, jossa riisi ja kana maustetaan Meira Broilerimauste intialainen -mausteseoksella ja täydennetään kasviksilla.
- Helppo
- 4 annosta
Ainekset:
4 rkl | oliivi- tai rypsiöljyä |
2 | sipulia |
3 | valkosipulinkynttä |
300 g | broilerin paistileikettä tai rintafilettä (maustamaton) |
3 dl | basmatiriisiä |
200 g | kirsikkatomaatteja |
2 tl | Meira Intialainen broilerimauste |
2 tl | Meira merisuola TAI Meira mineraalisuola |
Meira Chilirouhe (tarjoiluun/koristeluun) |
1 ½ dl | turkkilaista jogurttia |
1 dl | mangososetta |
hieman suolaa | |
hieman mustapippuria |
Ohje:
- Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota sipuleita puolessa öljymäärästä (2 rkl) keskilämmöllä kunnes ne pehmenevät.
- Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Lisää sipuleiden joukkoon ja jatka kuullottamista vielä muutama minuutti.
- Siirrä sipulit sivuun odottamaan.
- Paista pannulla suupaloiksi leikattu broileri. Mausta 1 tl Intialainen mausteseos ja 1 tl suolaa eli puolella ohjeen maustemäärästä.
- Kiehauta kattilassa vesi riisiä varten. Tarkista pakkauksesta veden oikea määrä.
- Lisää veteen loput mausteet eli 1 tl Intialainen mausteseos sekä 1 tl suolaa sekä riisi.
- Keitä riisi puolikypsäksi, lisää joukkoon broileri, sipuliseos, kirsikkatomaatit puolitettuina sekä loput oliiviöljystä (2 rkl). Hauduta kunnes riisi on kypsää.
- Tarkista maku ja säädä tarvittaessa.
- Sekoita kastikkeen ainekset sekaisin.
- Viimeistele ruoka chilirouheella tai tarjoa chilirouhe pöytämausteena.