Basilikalla ja oreganolla maustettu kasvis-tofulasagne
Vegaaninen kasvis-tofulasagne syntyy korvaamalla juustokastike tofusta valmistetulla kastikkeella. Tomaattikastikkeeseen voi lisätä myös muita kasviksia oman maun mukaan. Erityisen tuhtia ja jopa lihaisaa makua saat lisäämällä tofulasagneen sieniä.
- 2 h
- Difficult
- 4-6 annosta
Ainekset:
1 | sipuli |
150 g | herkkusieniä |
puolikas | paprika |
puolikas | kesäkurpitsa |
öljyä | |
1 rkl | tomaattipyreetä |
500 g | tomaattimurskaa |
2 dl | vettä tai kasvislientä |
2 tl | Meira basilikaa |
2 tl | Meira oreganoa |
2 tl | Meira valkosipulijauhetta |
1 tl | Meira ruohosipulia |
1 tl | Meira timjamia |
1 rkl | sokeria |
Meira ruokasuolaa | |
Meira mustapippurijauhetta |
50 g | Meira cashewpähkinöitä |
400 g | kiinteää tofua |
1.5 dl | soijamaitoa |
1 tl | Meira hienoa merisuolaa |
Meira mustapippurirouhetta | |
0.5 tl | Meira jauhettua muskottipähkinää |
2 tl | Meira Perinteistä sinappia |
Meira ruokasuolaa | |
Meira mustapippurijauhetta |
400 g | lasagnelevyjä |
tuoreita yrttejä |
Ohje:
- Hienonna sipuli, viipaloi herkkusienet ja kuutioi paprika sekä kesäkurpitsa.
- Kuullota öljyssä kunnes kasvikset pehmenevät ja alkavat tarttua pannuun.
- Lisää ensin tomaattipyree ja paista hetki.
- Lisää tomaattimurska, vesi tai liemi sekä mausteet. Keitä 30 minuuttia. Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla.
- Paahda cashewpähkinät kuivassa pannussa ja hienonna monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi.
- Lisää loput tofukastikkeen ainekset ja aja sileäksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Kokoa vuoan pohjalle ensin tomaattikastiketta, sitten lasagnelevyjä, tofukastiketta ja lisää tomaattikastiketta. Jatka kerroksia kunnes kastikkeet loppuvat. Jätä päällimmäiseksi tofukastiketta.
- Paista kasvis-tofulasagne 170-asteisessa uunissa noin tunti kunnes lasagnelevyt ovat pehmenneet.
- Koristele valmis tofulasagne tuoreilla yrteillä.