Uuniomenalla maustettu riisipuuro
Uuniomenalla maustettu riisipuuro saa herkullisen makunsa uuttamalla aromaattisia mausteita puuron joukkoon kypsennettäessä. Parhaan lopputuloksen saat pinnoitetulla kattilalla ja hiljaa hauduttaen. Näin maut tulevat hyvin esiin ja puuro ei tartu pohjaan.
- Helppo
- 4 annosta
Ainekset:
2.5 dl | puuroriisiä |
3 dl | vettä |
1 dl | sokeria |
1 kpl | vaniljatankoa halkaistuna |
1 kpl | Meira kanelitankoa |
5 kpl | Meira kokonaista kardemummaa |
0.5 tl | Meira hienoa merisuolaa |
6 dl | maitoa |
3 | omenaa (esim. Royal gala) |
3 rkl | fariinisokeria |
0.5 tl | Meira jauhettua kanelia |
30 g | pehmeää voita |
2-3 rkl | ruokosokeria (valinnainen) |
Ohje:
- Leikkaa omenoista kota pois ja paloittele reiluiksi paloiksi.
- Pyörittele omenat sokerissa, kanelissa ja voissa.
- Levitä uuninpellille ja paahda 180°C uunissa noin 15 minuuttia kunnes omenat ovat alkaneet paahtua ja hajota.
- Laita omenat yleiskoneeseen ja hienonna tasaiseksi tahnaksi.
- Kiehauta vesi ja laita joukkoon riisi, sokeri, vaniljatangon puolikkaat, kanelitanko sekä kardemummat. Keitä kunnes vesi on imeytynyt riisiin.
- Lisää joukkoon lämmitetty maito ja omenapyree. Kypsennä vielä noin 5 minuuttia.
- Nosta kattila liedeltä, peitä kannella ja anna tekeytyä noin 15 minuuttia.
- Nosta pois vaniljatangon puolikkaat, kanelitanko ja kardemummat.
- Annostele puuroa lautaselle, ripottele päälle ruokosokeria ja paahda polttimella tai uunin grillivastuksen alla sokeriin väri.
- Tarjoile glögillä maustetun rusinasopan kera.