Jouluinen Tiikerikakku
Klassinen tiikerikakku on saanut uudet joulunmakuiset raidat.
- Helppo
- Noin 12 hlö
Ainekset:
100 g | voita |
2 dl | sokeria |
2 | kananmunaa |
3 dl | vehnäjauhoja |
1 tl | Meira leivinjauhetta |
1 tl | Meira vaniljasokeria |
1,25 dl | kevytkermaa |
1,5 rkl | kaakaojauhetta |
1-2 tl | Meira piparkakkumaustetta |
* * * * * | |
Vinkki! Jos tykkäät mausteisista kakuista lisää taikinaan muita Meiran jouluisia mausteita kuten neilikkaa, inkivääriä ja kanelia. | |
Meira neilikka jauhettu | |
Meira inkivääri jauhettu | |
Meira kaneli jauhettu |
Ohje:
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Voitele huolellisesti noin 1 litrainen kakkuvuoka tai tuplaa taikina ja leivo 2 litran kakku.
- Mittaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kulhoon – vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
- Lisää munat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten, kunnes taikina on tasaista ja kuohkeaa.
- Sekoita toisessa kulhossa kaikki muut kuivat aineet paitsi kaakaojauhe ja piparkakkumauste.
- Lisää jauhoja ja kermaa vuorotellen voisokerivaahtoon koko ajan vatkaten miedolla teholla.
- Ota valmiista taikinasta 1/3 sivuun ja sekoita siihen kaakaojauhe sekä piparkakkumauste nuolijalla käännellen.
- Nostele taikinoita lusikalla vuokaan vuorotellen 3/4 vuoan tilavuudesta ja lopuksi tasoita pinta.
- Paista kakkua noin 40 minuuttia ja isoa kakkua noin 55 minuuttia uunin keskitasolla. Huom! Tarkista kypsyys puutikulla. Kun puutikkuun ei jää taikinaa, on kakku valmis.
- Anna kakun levätä paiston jälkeen noin 10 minuuttia vuoassa. Koputtele vuokaa ja kippaa kakku jäähdytysritilälle.
- Sihtaa päälle tomusokeria, johon voit sekoittaa hiukan kanelia tai piparkakkumaustetta.