Jouluinen Tiikerikakku

Klassinen tiikerikakku on saanut uudet joulunmakuiset raidat.

  • Helppo
  • Noin 12 hlö

Ainekset:

100 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl Meira leivinjauhetta
1 tl Meira vaniljasokeria
1,25 dl kevytkermaa
1,5 rkl kaakaojauhetta
1-2 tl Meira piparkakkumaustetta
* * * * *
Vinkki! Jos tykkäät mausteisista kakuista lisää taikinaan muita Meiran jouluisia mausteita kuten neilikkaa, inkivääriä ja kanelia.
Meira neilikka jauhettu
Meira inkivääri jauhettu
Meira kaneli jauhettu

Ohje:

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Voitele huolellisesti noin 1 litrainen kakkuvuoka tai tuplaa taikina ja leivo 2 litran kakku.
  3. Mittaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kulhoon – vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
  4. Lisää munat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten, kunnes taikina on tasaista ja kuohkeaa.
  5. Sekoita toisessa kulhossa kaikki muut kuivat aineet paitsi kaakaojauhe ja piparkakkumauste.
  6. Lisää jauhoja ja kermaa vuorotellen voisokerivaahtoon koko ajan vatkaten miedolla teholla.
  7. Ota valmiista taikinasta 1/3 sivuun ja sekoita siihen kaakaojauhe sekä piparkakkumauste nuolijalla käännellen.
  8. Nostele taikinoita lusikalla vuokaan vuorotellen 3/4 vuoan tilavuudesta ja lopuksi tasoita pinta.
  9. Paista kakkua noin 40 minuuttia ja isoa kakkua noin 55 minuuttia uunin keskitasolla. Huom! Tarkista kypsyys puutikulla. Kun puutikkuun ei jää taikinaa, on kakku valmis.
  10. Anna kakun levätä paiston jälkeen noin 10 minuuttia vuoassa. Koputtele vuokaa ja kippaa kakku jäähdytysritilälle.
  11. Sihtaa päälle tomusokeria, johon voit sekoittaa hiukan kanelia tai piparkakkumaustetta.

Säilyvyys: Tiikerikakku paranee ajan kanssa, voit siis leipoa sen hyvissä ajoin. Tiikerikakku säilyy hyvin peiteltynä huoneenlämmössä useamman päivän tai jopa viikon. Voit myös pakastaa kakun. Sulata se huoneen lämmössä.