Pähkinä-juurespihvit

Mausteiset ja mehevät pähkinä-juurespihvit on helppo kasvisruoka, joka maistuu lihansyöjillekin. Nämä kasvispihvit on myös helppo varioida maun mukaan. Mausteina voit kokeilla Meira Garam Masalaa Meira Curryn tilalla. Pihvejä voi valmistaa kerralla enemmänkin ja pakastaa tuoreina; näin ne ovat helppoa arkiruokaa myöhemminkin.

  • Keskitaso
  • 4 annosta

Ainekset:

1 sipuli hienonnettuna
1 rkl öljyä
1 tl Meira Currya, ei lisättyä suolaa
1 tl Meira Juustokuminaa
1 dl Meira Cashewpähkinöitä paahdettuina
2 dl kikherneitä keitettynä
2 dl punaisia linssejä keitettynä
100 g bataattia raastettuna
20 lehteä pinaattia
20 lehteä basilikaa
1 kananmuna
50 g parmesaania raastettuna
3 rkl perunajauhoa
1-2 tl suolaa
öljyä paistamiseen

Ohje:

  1. Kuullota sipuli öljyssä keskilämpöisellä pannulla noin 5 minuuttia.
  2. Lisää joukkoon mausteet ja pähkinät. Jatka kuullottamista vielä 2 minuuttia. Ota pannu pois liedeltä ja anna jäähtyä.
  3. Yhdistä sipulit, pähkinät, kikherneet, linssit, bataatti, pinaatti ja basilika.
  4. Laita aineet yleiskoneen kutterikulhoon tai käytä sauvasekoitinta. Älä aja massaa täysin hienoksi. Jätä hieman suutuntumaa rakenteeseen.
  5. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi.
  6. Jaa massa tasakokoisiin pihveihin ja paista öljyssä keskilämpöisellä pannulla noin 4-5 minuuttia per puoli.
  7. Tarjoile pihvit vaikka maustetun jogurtin kanssa.