Appelsiinilla ja seesamilla maustettu nyhtökaura-kikhernewok
Appelsiini tuo uutta kulmaa tähän wokkiin, joka täyttää nälkäisemmänkin ruokailijan. Nyhtökaura-kikhernewok on vegaaninen vaihtoehto, mutta tuhti sisältö pitää lihansyöjänkin kylläisenä. Wokki maustuu kätevästi yhdellä pussillisella Kasvismauste Wokkeihin -mausteseosta. (ei sisällä pähkinää)
- 40 min.
- Keskitaso
- 4-6 annosta
Ainekset:
2 dl appelsiinimehua | |
2 rkl agavesiirappia | |
2 rkl soijakastiketta | |
1 rkl maissitärkkelystä |
½ punasipuli | |
1 punainen parika | |
3 valkosipulinkynttä | |
1-2 rkl oliiviöljyä | |
200 g kikherneitä | |
200 g vihreitä papuja | |
1 pss Meira Kasvismauste Wokkeihin | |
240 g nyhtökauraa |
4-6 annosta riisinuudeleita | |
paahdettuja seesaminsiemeniä |
Ohje:
- Sekoita kulhossa kaikki kastikkeen ainekset ja laita sivuun.
- Viipaloi punasipuli sekä paprika ja hienonna valkosipulit.
- Kuumenna öljy pannussa ja paista siinä ensin kikherneitä 5 minuuttia.
- Nosta kikherneet sivuun ja paista samalla pannulla punasipulit, lisää sitten paprikat sekä valkosipulit ja anna pehmetä muutaman minuutin ajan.
- Laita lopuksi sekaan pavut ja paista vielä hetki.
- Lisää pussillinen kasvismausteseosta ja nyhtökaura, kuullota vielä hetki.
- Kaada sekaan kastike ja anna saostua.
- Lisää lopuksi kikherneet ja tarjoile nyhtökaura-kikhernewok nuudeleiden kera.
- Koristele annos seesaminsiemenillä.