Urheilijan välipalakakku
Herkuttele terveellisemmin urheilijan välipalakakulla.
- Helppo
Ainekset:
70 g | Meira manteleita |
3 | (à 30 g) välipalakeksiä (esim. Elovena) |
50 g | kuivattuja taateleita |
0.5 rkl | vettä |
8 | Meira liivatelehteä |
500 g | mansikoita |
200 g | mustaherukoita |
2.5 | isoa (tai 3 pienempää) kypsää banaania |
2 rkl | hunajaa |
0.75 tl | Meira kardemummaa |
0.5 dl | vettä |
3.5 | Meira liivatelehteä |
2.5 dl | vaniljan makuista proteiinijuomaa |
250 g | rasvatonta rahkaa |
1 rkl | hunajaa |
2 tl | Meira vaniljasokeria |
melonia | |
pensasmustikoita |
Ohje:
- Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohja leivinpaperilla ja suojaa reunat reunakalvolla tai leivinpaperisuikaleilla.
- Laita kaikki pohjan ainekset tehosekoittimeen. Anna koneen käydä, kunnes seos on mahdollisimman sileää. Painele manteli-keksiseos vuoan pohjalle. Seos saattaa vaikuttaa murenevalta, mutta pysyy kasassa, kun painelet sen tiiviisti.
- Laita marjatäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Soseuta marjat ja banaanit sauvasekoittimella. Jos käytät pakastemarjoja, anna niiden sulaa kunnolla ennen käyttöä. Valuttaa ei tarvitse.
- Sekoita joukkoon hunaja ja kardemumma. Kuumenna vesi kiehuvaksi.
- Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Lisää liivatevesi huolellisesti sekoittaen täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia ennen seuraavaa kerrosta.
- Laita proteiinitäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Erota proteiinijuomasta noin puoli desilitraa. Yhdistä loput juomasta rahkan, hunajan ja vaniljasokerin kanssa.
- Kuumenna erotettu juomatilkka kiehuvaksi ja sulata siihen liotetut liivatteet. Yhdistä muiden proteiinitäytteen ainesten joukkoon. Kaada vuokaan marjatäytteen päälle.
- Anna hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia.
- Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.
- Koristele meloniviipaleilla ja pensasmustikoilla.