Urheilijan välipalakakku

Herkuttele terveellisemmin urheilijan välipalakakulla.

  • Helppo

Ainekset:

Pohja
70 g Meira manteleita
3 (à 30 g) välipalakeksiä (esim. Elovena)
50 g kuivattuja taateleita
0.5 rkl vettä
Marjatäyte
8 Meira liivatelehteä
500 g mansikoita
200 g mustaherukoita
2.5 isoa (tai 3 pienempää) kypsää banaania
2 rkl hunajaa
0.75 tl Meira kardemummaa
0.5 dl vettä
Proteiinitäyte
3.5 Meira liivatelehteä
2.5 dl vaniljan makuista proteiinijuomaa
250 g rasvatonta rahkaa
1 rkl hunajaa
2 tl Meira vaniljasokeria
Koristelu
melonia
pensasmustikoita

Ohje:

  1. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohja leivinpaperilla ja suojaa reunat reunakalvolla tai leivinpaperisuikaleilla.
  2. Laita kaikki pohjan ainekset tehosekoittimeen. Anna koneen käydä, kunnes seos on mahdollisimman sileää. Painele manteli-keksiseos vuoan pohjalle. Seos saattaa vaikuttaa murenevalta, mutta pysyy kasassa, kun painelet sen tiiviisti.
  3. Laita marjatäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  4. Soseuta marjat ja banaanit sauvasekoittimella. Jos käytät pakastemarjoja, anna niiden sulaa kunnolla ennen käyttöä. Valuttaa ei tarvitse.
  5. Sekoita joukkoon hunaja ja kardemumma. Kuumenna vesi kiehuvaksi.
  6. Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Lisää liivatevesi huolellisesti sekoittaen täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia ennen seuraavaa kerrosta.
  7. Laita proteiinitäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  8. Erota proteiinijuomasta noin puoli desilitraa. Yhdistä loput juomasta rahkan, hunajan ja vaniljasokerin kanssa.
  9. Kuumenna erotettu juomatilkka kiehuvaksi ja sulata siihen liotetut liivatteet. Yhdistä muiden proteiinitäytteen ainesten joukkoon. Kaada vuokaan marjatäytteen päälle.
  10. Anna hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia.
  11. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.
  12. Koristele meloniviipaleilla ja pensasmustikoilla.