Ellenin marenkikääretorttu (gluteeniton)

Ellen Svinhufvudin klassikkokakku kääretorttumuodossa. Kevyempi versio on tehty voisen kreemin sijaan kermasta ja tuorejuustosta.

Ainekset:

Pohja
5 valkuaista
2.5 dl sokeria
80 g Meira mantelijauhetta
1 dl maissitärkkelystä
1.5 dl Meira mantelilastuja
Täyte
2.5 dl vispikermaa
1.5 rkl sokeria
1.5 rkl vettä
1.5 rkl Kulta Katriina pikakahvijauhetta
100 g vaniljatuorejuustoa
1 dl Meira mantelijauhetta

Ohje:

  1. Vuoraa pelti (32 x 38 cm) leivinpaperilla. Sivele leivinpaperille kevyesti öljyä.
  2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon sokeri pieni määrä kerrallaan.
  3. Yhdistä mantelijauhe ja maissitärkkelys. Lisää valkuaisvaahdon joukkoon.
  4. Levitä valkuaisvaahto leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle mantelilastut.
  5. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Kumoa leivinpaperin päälle ja irrota paperi pohjasta. Anna jäähtyä liinalla peitettynä täytteen valmistamisen ajan.
  6. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi.
  7. Kuumenna vesitilkka kiehuvaksi ja liuota joukkoon kahvijauhe. Yhdistä tuorejuuston kanssa.
  8. Sekoita kahvi-tuorejuusto kermavaahdon joukkoon. Lisää mantelijauhe.
  9. Levitä täyte marenkipohjan päälle. Kääri lyhyemmästä sivusta alkaen rullaksi.
  10. Tarjoile mahdollisimman pian.