Ellenin marenkikääretorttu (gluteeniton)
Ellen Svinhufvudin klassikkokakku helpossa ja nopeassa kääretorttumuodossa. Kevyempi versio on tehty voisen kreemin sijaan kermasta ja tuorejuustosta.
- Helppo
Ainekset:
5 | valkuaista |
2.5 dl | sokeria |
80 g | Meira mantelijauhetta |
1 dl | maissitärkkelystä |
1.5 dl | Meira mantelilastuja |
2.5 dl | vispikermaa |
1.5 rkl | sokeria |
1.5 rkl | vettä |
1.5 rkl | Kulta Katriina pikakahvijauhetta |
100 g | vaniljatuorejuustoa |
1 dl | Meira mantelijauhetta |
Ohje:
- Vuoraa pelti (32 x 38 cm) leivinpaperilla. Sivele leivinpaperille kevyesti öljyä.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon sokeri pieni määrä kerrallaan.
- Yhdistä mantelijauhe ja maissitärkkelys. Lisää valkuaisvaahdon joukkoon.
- Levitä valkuaisvaahto leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle mantelilastut.
- Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Kumoa leivinpaperin päälle ja irrota paperi pohjasta. Anna jäähtyä liinalla peitettynä täytteen valmistamisen ajan.
- Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi.
- Kuumenna vesitilkka kiehuvaksi ja liuota joukkoon kahvijauhe. Yhdistä tuorejuuston kanssa.
- Sekoita kahvi-tuorejuusto kermavaahdon joukkoon. Lisää mantelijauhe.
- Levitä täyte marenkipohjan päälle. Kääri lyhyemmästä sivusta alkaen rullaksi.
- Tarjoile mahdollisimman pian.