Banaaniketsuppi

Tarjoa banaaniketsuppia kaiken grillatun lihan kumppanina perinteisen ketsupin sijaan. Erityisesti grillattu broileri ja porsas toimivat hyvin makean ja mausteisen makumaailman kanssa.

  • Helppo

Ainekset:

2 kpl banaania
2 rkl öljyä
0.5 tl Meira Chilirouhe, tulinen
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli kuutioituna
1 paprika kuutioituna
1 tl Meira Korianteri, jauhettu
0.5 tl Meira Kaneli, jauhettu
1 tl Meira Paprika, jauhettu
1 rkl suolaa
1 dl ruokosokeria
2 dl etikkaa
3 dl Meira ketsuppia

Ohje:

  1. Lämmitä uuni 200°C ja laita banaanit uuniin 35 minuutiksi.
  2. Lämmitä öljy laakeassa kattilassa ja lisää chili sekä valkosipuli kattilaan. Anna mausteiden kuullottua noin 10 sekuntia ja lisää joukkoon sipulit sekä paprikat.
  3. Jatka kypsennystä noin 5 minuuttia ja lisää joukkoon loput mausteet, sokeri ja paahdetut banaanit.
  4. Sekoita tasaiseksi ja lisää joukkoon etikka. Kiehuta 5 minuuttia.
  5. Laita massa blenderiin tai tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi.
  6. Jäähdytä massa ja lisää joukkoon Meiran ketsuppi.
  7. Laita ketsuppi puhtaaseen lasipulloon ja säilytä viileässä.
  8. Ketsuppi säilyy jääkaapissa 2-3 viikkoa.