Savulohibowl

Meira Kalamauste savuinen pippuri -mausteseoksella maustettu lohi sokerisuolataan etukäteen, jolloin nopeasti paahdettu pinta riittää kypsennykseksi mehevälle lohelle. Savuinen lohibowl kootaan couscousista ja raikkaista kasviksista. (maidoton, laktoositon, kananmunaton, pähkinätön, soijaton, ei sisällä selleriä)

  • 1,5 h
  • Helppo
  • 4 annosta

Ainekset:

500 g lohifileetä
2 rkl Meira Kalamauste savuista pippuria
1 dl sokeria
1 dl Meira hienoa merisuolaa
4 dl couscousia
4 dl kasvislientä
2 rkl Meira Kalamauste savuista pippuria
2 kpl avokadoa
1 kpl sitruunan mehu
2 dl mungpavun ituja
2 rkl seesaminsiemeniä
4 rkl seesamiöljyä

Ohje:

  1. Puhdista lohifilee nahattomaksi, halkaise filee ohuemmaksi. Anna maustua vähintään tunnin mauste-sokeri-suolaseoksessa. Mikäli filee on kokonainen, maustumiseen kannattaa varata vähintään kolme tuntia.
  2. Puhdista liiat mausteet pois kalan pinnasta ja paista lohen pinta nopeasti kuumalla pannulla tai uunissa grillivastuksen alla.
  3. Mittaa couscous kulhoon. Kiehauta kasvisliemi kattilassa ja lisää Meira Kalamauste savuinen pippuri. Kaada maustettu kiehuva vesi couscousin päälle ja peitä kannella. Anna turvota noin 6 minuuttia ja sekoita couscous irtonaiseksi.
  4. Pilko avokadot, lisää sitruunamehu.
  5. Kokoa savulohibowl suureen tai neljään pienempään annosastiaan lisäämällä couscous, avokado, idut, lohi, kuumalla pannulla paahdetut seesaminsiemenet ja seesamiöljy.