Savulohibowl
Meira Kalamauste savuinen pippuri -mausteseoksella maustettu lohi sokerisuolataan etukäteen, jolloin nopeasti paahdettu pinta riittää kypsennykseksi mehevälle lohelle. Savuinen lohibowl kootaan couscousista ja raikkaista kasviksista. (maidoton, laktoositon, kananmunaton, pähkinätön, soijaton, ei sisällä selleriä)
- 1,5 h
- Helppo
- 4 annosta
Ainekset:
500 g | lohifileetä |
2 rkl | Meira Kalamauste savuista pippuria |
1 dl | sokeria |
1 dl | Meira hienoa merisuolaa |
4 dl | couscousia |
4 dl | kasvislientä |
2 rkl | Meira Kalamauste savuista pippuria |
2 kpl | avokadoa |
1 kpl | sitruunan mehu |
2 dl | mungpavun ituja |
2 rkl | seesaminsiemeniä |
4 rkl | seesamiöljyä |
Ohje:
- Puhdista lohifilee nahattomaksi, halkaise filee ohuemmaksi. Anna maustua vähintään tunnin mauste-sokeri-suolaseoksessa. Mikäli filee on kokonainen, maustumiseen kannattaa varata vähintään kolme tuntia.
- Puhdista liiat mausteet pois kalan pinnasta ja paista lohen pinta nopeasti kuumalla pannulla tai uunissa grillivastuksen alla.
- Mittaa couscous kulhoon. Kiehauta kasvisliemi kattilassa ja lisää Meira Kalamauste savuinen pippuri. Kaada maustettu kiehuva vesi couscousin päälle ja peitä kannella. Anna turvota noin 6 minuuttia ja sekoita couscous irtonaiseksi.
- Pilko avokadot, lisää sitruunamehu.
- Kokoa savulohibowl suureen tai neljään pienempään annosastiaan lisäämällä couscous, avokado, idut, lohi, kuumalla pannulla paahdetut seesaminsiemenet ja seesamiöljy.