Kakkutikkarit
Kakkutikkarit eli cake popsit valmistetaan sokerikakkupohjasta ja tuorejuustosta. Koristele valkosuklaalla ja Meira nonparelleilla.
- Helppo
Ainekset:
340 g | sokerikakkupohjaa |
1 pss | Meira mantelirouhetta |
200 g | maustamatonta tuorejuustoa |
200 g | valkosuklaata |
Meira nonparelleja |
tikkaritikkuja | |
oasissieni tai pala styroksia |
Ohje:
- Murustele kakkupohja kulhoon. Hiero kakkua käsin, jotta saat sen mahdollisimman hienojakoiseksi muruksi.
- Lisää kuivalla pannulla paahdettu mantelirouhe.
- Sekoita joukkoon tuorejuusto. Vaivaa massaa käsin, jotta juusto sekoittuu siihen tasaisesti.
- Pyörittele massasta haluamasi kokoisia palloja.
- Tee palloihin reikä tikkaritikuilla.
- Sulata 50 g suklaata ja kasta tikkaritikut siihen ennen kuin työnnät ne palloihin.
- Nosta pallot jääkaappiin, kunnes suklaa on jähmettynyt ja tikut pysyvät palloissa.
- Paloittele loppu suklaa aiemmin sulatetun joukkoon ja lämmitä mikrossa miedolla teholla 15 sekunnin jaksoissa välillä sekoitellen.
- Kasta kakkutikkarit suklaassa ja työnnä tikku edellä esimerkiksi oasis -sieneen tai styroksiin pystyyn. Voit laittaa tikkarit pystyyn myös kupissa olevaan sokeriin.
- Ripottele suklaan päälle koristeeksi nonparelleja ennen kuin suklaa kovettuu.
- Säilytä kakkutikkarit jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.
Vinkki
- Tikkaritikkuja voi ostaa kakkutarvikkeisiin erikoistuneista liikkeistä.