Spicy Tuna -voileipäkakku

Näyttävä ja herkullinen voileipäkakku kruunaa juhlien ruokapöydän. Spicy Tuna -voileipäkakun maustaa Meiran herkulliset makumajoneesit Meira Majoneesi paahdettu Aioli ja Meira Majoneesi Chili-Lime.

  • Helppo
  • noin 8-10 hlö

Ainekset:

noin 10 palaa isoa (ruis)paahtoleipää
Tonnikalatäyte
4 prk (400 g valutettuna) tonnikalaa öljyssä
6 kevätsipulin varsia
6 padron paprikaa
4 tl Meira Makea artesaanisinappia
4 rkl ranskankermaa
3 dl Meira Majoneesi Chili-Lime
2 rkl sitruunan mehua
1 tl Meira mustapippuria myllystä
1/2 tl Meira suolaa myllystä
4 rkl tuoretta korianteria (tai Meira kuivattua korianteria 2 tl)
1/4 tl Meira Chilirouhetta (oman maun mukaan)
Lisäksi
2 avokadoa
Kuorrute
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl Meira Majoneesi paahdettu Aioli
Koristeluun
8-10 kpl pieniä vihreitä ja punaisia tomaatteja
8 kpl salaatinlehtiä
2 dl babypinaattia
8 kpl syötäviä kukkia (orvokkeja ja samettikukkia)

Ohje:

  1. Jätä tonnikala valumaan. Hienonna kevätsipulin varret ja paprika
  2. Sekoita tonnikala, kasvikset, sinappi, ranskankerma, majoneesi, sitruunanmehu ja mausteet kulhossa.
  3. Maista ja mausta tarpeen vaatiessa.
  4. Halkaise avokadot, poista kivet ja koverra sisus. Leikkaa avocadot ohuiksi s iivuiksi.
  5. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan noin 20 cm irtopohjavuokaan, leikkaa myös reunoille leivinpaperia.
  6. Aloita paahtoleipien asettelu vuokaan (2 keskelle ja puolikas sivuille ja leikkaa reunoille kolmion muotoiset palat leivästä.)
  7. Lisää puolet täytteestä ensimmäisen leipäkerroksen päälle. Lisää puolet avocadosiivuista täytteen päälle
  8. Jatka leipien asettelua täytteen päälle. Levitä toinen kerros täytettä ja loput avocadot.
  9. Asettele loput leivät vuokaan täytteen päälle. Leipäkerroksia tulee yhteensä kolme ja täytettä kahteen kerrokseen.
  10. Vedä kelmu kakun päälle ja nosta kakku jääkaappiin tekeytymään pariksi tunniksi tai yön yli.

Kuorrute

  1. Notkista tuorejuusto kulhossa. Lisää majoneesi ja vatkaa tuorejuuston sekaan.
  2. Irrota kakku vuosta, nosta tarjoilulautaselle ja levitä kuorrute kakun päälle palettiveitsellä.
  3. Koristele kakku salaatinlehdillä, pinaatilla, tomaateilla ja syötävillä kukilla.

KASVIS: Vaihda tonnikala kikherneisiin.

VEGAANINEN: Käytä Meiran vegaanista Paprika majoneesia, kikherneitä ja kasvipohjaista ranskankermaa sekä tuorejuustoa.