Nokipannukahvit
Suomalaiseen kahvikulttuuriin kuuluu vahvasti nokipannukahvit. Moni sanookin, että nuotiolla keitetty kahvi maistuu kaikista parhaimmalta. Tässä meidän vinkit, miten onnistut nokipannukahvien keitossa. Vinkki: Kokeile maustaa nokipannukahvia hieman erikoisemmin, kuin perinteistä kahvia. Esimerkiksi muskottipähkinä, kardemumma tai ripaus maustepippuria sopivat nokipannukahviin erinomaisesti.
- Helppo
Ainekset:
Kulta Katriina Luomu tummapaahto |
Ohje:
- Täytä pannu nokkaan asti vedellä aseta se nuotiolle lämpenemään.
- Kun kahvi kiehahtaa, avaa kansi ja lisää kahvi. Kahvia on hyvä määrä, kun veden päälle alkaa muodostumaan keko.
- Aseta pannu takaisin tulelle ja anna sen kiehahtaa uudelleen.
- Nosta pannu pois tulelta (käytä apuna hanskaa tai patalappua) ja säikäytä kahvi lyömällä pannu suhteellisen kovalla voimalla maahan. Tämä saa kahvinpurut laskeutumaan pannun pohjalle.
- Anna kahvin tekeytyä 2-4 minuuttia. Nauti luonnosta ja herkullisesta kahvista.