Nokipannukahvit

Suomalaiseen kahvikulttuuriin kuuluu vahvasti nokipannukahvit. Moni sanookin, että nuotiolla keitetty kahvi maistuu kaikista parhaimmalta. Tässä meidän vinkit, miten onnistut nokipannukahvien keitossa. Vinkki: Kokeile maustaa nokipannukahvia hieman erikoisemmin, kuin perinteistä kahvia. Esimerkiksi muskottipähkinä, kardemumma tai ripaus maustepippuria sopivat nokipannukahviin erinomaisesti.

  • Helppo

Ainekset:

Kulta Katriina Luomu tumma paahto

Ohje:

  1. Täytä pannu nokkaan asti vedellä aseta se nuotiolle lämpenemään.
  2. Kun kahvi kiehahtaa, avaa kansi ja lisää kahvi. Kahvia on hyvä määrä, kun veden päälle alkaa muodostumaan keko.
  3. Aseta pannu takaisin tulelle ja anna sen kiehahtaa uudelleen.
  4. Nosta pannu pois tulelta (käytä apuna hanskaa tai patalappua) ja säikäytä kahvi lyömällä pannu suhteellisen kovalla voimalla maahan. Tämä saa kahvinpurut laskeutumaan pannun pohjalle.
  5. Anna kahvin tekeytyä 2-4 minuuttia. Nauti luonnosta ja herkullisesta kahvista.