Perinteinen sienisalaatti
Perinteinen sienisalaatti sopii hyvin juhlapöytään esimerkiksi ruisleivän tai keitetyn perunan kanssa. Suolattavaksi sopivat kiinteämaltoiset sienet, kuten rouskut, valmuskat, juurekkaat ja vahakkaat. Ennen käyttöönottoa suolasienet tulee huuhdella ja liottaa tai vaihtoehtoisesti nopeasti ryöpätä, jotta liika suola lähtee pois.
- Helppo
Ainekset:
2 dl | suolasieniä |
1 | pieni sipuli |
2 dl | kermaviiliä |
sitruunamehua | |
ripaus | Meira jauhettua maustepippuria |
Meira suolaa tarvittaessa |
Ohje:
- Keitä tai liota liika suola sienistä.
- Ryöppää sienet eli kiehauta ne vedessä ja jäähdytä kylmällä vedellä. Kaada vesi pois. Voit myös liottaa sienet kylmässä vedessä, välillä vettä vaihtaen.
- Hienonna sipuli ja sienet karkeaksi silpuksi.
- Sekoita sienien sekaan kermaviili, suola, sitruunamehu ja pippuri.
- Salaatti on parhaimmillaan, kun se saa maustua jääkaapissa jonkin aikaa.