Rapeat yrttikierteet & dippilautanen

Rapeat yrttikierteet & dippilautanen on herkullinen keino hyödyntää joulun jälkeen pakkaseen jääneet torttutaikinaleyvt. Dippilautaselle voi koota omat lempikasvikset, -sipsit sekä muut dippailtavat. Dippinä toimii Meira Herkkudippi Ranch.

  • Helppo
  • 12 – 16 kpl

Ainekset:

2 torttutaikinalevyä (200 g)
2 rkl oliiviöljyä
ripaus Meira merisuolaa
2 tl Meira Pizzamauste
Meira Herkkudippi Ranch
200 g kermaviiliä tai kasvipohjaista fraichea
sipseja ja/tai juustonaksuja
porkkanoita
kurkkua
paprikaa

Ohje:

  1. Sulata taikinalevyt ja leikkaa pituussuunnassa kumpikin levy 6 – 8 suikaleeksi.
  2. Sekoita öljy, suola ja pizzamauste. Varmista, että suola liukenee öljyyn – näin se maustaa kierteet tasaisesti.
  3. Sivele yrttiöljyä taikinasuikaleille ja kierrä suikaleet kierteelle
  4. Paista 225 -asteisessa uunissa noin 10 – 12 minuuttia eli kunnes kierteet ovat rapeita ja kullanruskeita.
  5. Tarjoa yrttikierteet osana herkullista dippilautasta.