Aasialaisittain maustettu kasvispelti

Puoli kiloa vihanneksia päivässä ei ole haaste kun heität uuniin pellillisen vihreitä herkkuja ja maustat ne aasialaisittain. Tofu tuo mukaan ruokaisuutta, lisää kourallinen pähkinöitä ja nauti ravitsevana lounaana tai illallisen lisukkeena. 

  • Helppo

Ainekset:

1/2 pkt Tofua
700 g vihanneksia esim. ruusukaalia, varsiparsakaalia tai paksoita
1/2 dl oliiviöljyä
1 tl Meira Aasialainen mausteseos
Ripaus suolaa

Ohje:

  1. Leikkaa vihannekset pienemmäksi ja asettele pellille. Nostele pellille myös ohueksi viipaloitu tofu.
  2. Sekoita mausteseos oliiviöljyn kanssa ja levitä mausteöljy vihannesten joukkoon, sivele mausteöljyä myös tofun päälle.
  3. Ripottele kevyesti suolaa vihannesten päälle.
  4. Kypsennä 180 asteisessa uunissa kunnes vihannekset pehmenevät (n.20 minuuttia)

Vinkki: tarjoa seurana Meira Herkkudippi Sipuli-chili-inkivääri sekoitettuna kermaviiliin. Puoli pussillista riittää 2 dl kermaviiliä.