Vietnamilainen nuudelikulho nyhtökaurasta
Helppo nuudelikulho on monipuolinen ja kevyt ruoka, jolla saa kuitenkin vatsan täyteen. Erilaiset kasvikset ja kirpeä kastike tekevät kulhosta raikkaan kokonaisuuden. (ei sisällä pähkinää)
- 45 min
- Keskitaso
- 2 annosta
Ainekset:
2 rkl | soijaa |
2 rkl | riisiviinietikkaa |
2 rkl | sokeria |
0.5 dl | vettä |
puolikkaan | limen mehu |
1 | valkosipulinkynsi |
kolmasosa | punainen chili |
180-200 g | ohuita riisinuudeleita |
1 | porkkana |
neljäsosa | kurkku |
2 dl | pavunituja |
2-4 | oksaa korianteria |
2-4 | oksaa minttua |
2 | viipaletta limeä |
1 tl | Meira valkosipulijauhetta |
1 tl | Meira inkiväärijauhetta |
1 tl | Meira chilirouhetta, tulinen |
1 tl | Meira sipulijauhetta |
1 rkl | soijaa |
1 rkl | limemehua |
1 rkl | sokeria |
öljyä | |
240 g | nyhtökauraa |
Meira ruokasuolaa | |
Meira mustapippuria, rouhittu |
Ohje:
- Tee ensin kastike. Kaada pieneen kattilaan soija, riisiviinietikka, sokeri, vesi sekä limemehu ja kiehauta nopeasti niin, että sokeri sulaa. Hienonna valkosipuli ja chili ja sekoita nesteeseen.
- Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja suikaloi porkkana ja kurkku.
- Kaada kaikki nyhtökauran mausteet pieneen kulhoon. Sekoita soija, limemehu ja sokeri. Kuumenna öljy pannussa keskilämmöllä ja kuullota mausteita niin kauan kunnes ne alkavat tuoksua.
- Lisää joukkoon nyhtökaura ja paista hetki.
- Kaada päälle liemi ja keitä nopeasti kasaan.
- Kokoa kulhoon ensin nuudeleita ja päälle nyhtökauraa, kurkkua, porkkanaa, ituja, korianteria ja minttua.
- Tarjoile nuudelikulho kastikkeen kanssa.