Vegejauhiskeitto

Vegejauhiskeitto

Soijarouheen mausteseos toimii loistavasti myös vegejauhiksen maustamiseen. Tämä tomaattinen lehtikaalilla höystetty keitto on arkiruokaa parhaimmillaan. Tarjoa tuoreen leivän kanssa.

  • Aktiivinen: 20 min Passiivinen: 25 min
  • Helppo
  • 4 hlö

Ainekset:

1 sipuli
150 g palsternakkaa
150 g juuriselleriä
2 porkkanaa
500 g perunaa (kiinteä)
1,2 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
2 rkl tomaattipyrettä
2 laakerinlehteä
1 pkt (250–320 g) vegejauhista
2 tl rypsiöljyä
2 tl Meira soijarouheen mausteseosta
1/2 tl suolaa
100 g lehtikaalia
1/2 tl Meira mustapippuria rouhittuna

Ohje:

  1. Kuori sipuli, palsternakka, juuriselleri ja porkkanat. Leikkaa kaikki kasvikset pieniksi paloiksi.
  2. Kuori perunat ja paloittele ne reiluiksi lohkoiksi. Poista lehtikaalin kova varsi ja nypi tai hienonna veitsellä lehdet pieneksi silpuksi.
  3. Kuumenna kattilassa vesi ja lisää kasvisliemikuutiot, tomaattipyree ja laakerinlehdet. Lisää kasvikset paitsi peruna. Keitä 10 min ja lisää perunat. Jatka keittämistä vielä 10 min, kunnes perunat ovat kypsiä.
  4. Ruskista vegejauhis pannulla tilkassa öljyä. Mausta soijarouheen mausteseoksella, suolalla ja lisää kattilaan.
  5. Lisää lehtikaali ja kerma, kiehauta. Mausta keitto mustapippurilla.