Vegejauhiskeitto
Soijarouheen mausteseos toimii loistavasti myös vegejauhiksen maustamiseen. Tämä tomaattinen lehtikaalilla höystetty keitto on arkiruokaa parhaimmillaan. Tarjoa tuoreen leivän kanssa.
- Aktiivinen: 20 min Passiivinen: 25 min
- Helppo
- 4 hlö
Ainekset:
1 | sipuli |
150 g | palsternakkaa |
150 g | juuriselleriä |
2 | porkkanaa |
500 g | perunaa (kiinteä) |
1,2 l | vettä |
2 | kasvisliemikuutiota |
2 rkl | tomaattipyrettä |
2 | laakerinlehteä |
1 pkt (250–320 g) | vegejauhista |
2 tl | rypsiöljyä |
2 tl | Meira soijarouheen mausteseosta |
1/2 tl | suolaa |
100 g | lehtikaalia |
1/2 tl | Meira mustapippuria rouhittuna |
Ohje:
- Kuori sipuli, palsternakka, juuriselleri ja porkkanat. Leikkaa kaikki kasvikset pieniksi paloiksi.
- Kuori perunat ja paloittele ne reiluiksi lohkoiksi. Poista lehtikaalin kova varsi ja nypi tai hienonna veitsellä lehdet pieneksi silpuksi.
- Kuumenna kattilassa vesi ja lisää kasvisliemikuutiot, tomaattipyree ja laakerinlehdet. Lisää kasvikset paitsi peruna. Keitä 10 min ja lisää perunat. Jatka keittämistä vielä 10 min, kunnes perunat ovat kypsiä.
- Ruskista vegejauhis pannulla tilkassa öljyä. Mausta soijarouheen mausteseoksella, suolalla ja lisää kattilaan.
- Lisää lehtikaali ja kerma, kiehauta. Mausta keitto mustapippurilla.