
Omena-myskikurpitsakeitto
Myskikurpitsa ja raikas omena sopivat hyvin yhteen. Omena-myskikurpitsakeitto toimii joko kevyenä lounaana tai vaikka illallisen alkuruokana. (soijaton, ei sisällä hernettä)
- 50 min.
- Keskitaso
- 4-6 annosta
Ainekset:
1 | iso myskikurpitsa |
2 | sipulia |
2 | porkkanaa |
2 | vihreää kirpeää omenaa |
rypsi- tai oliiviöljyä | |
1 pss | Meira Kasvismauste Sosekeitoille |
1 l | vettä |
pinjansiemeniä koristeluun |
Ohje:
- Kuori myskikurpitsat, poista siemenet ja kuutioi.
- Paahda kurpitsoja 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
- Kuori ja hienonna sipulit ja porkkanat.
- Leikkaa omenasta pari siivua kuorineen koristeeksi. Kuori loput omenat, poista siemenet ja leikkaa paloiksi.
- Paista sipulit ja porkkanat öljyssä.
- Lisää pussillinen kasvismausteseosta ja kuullota vielä hetki.
- Lisää vesi, omenat ja paahdetut kurpitsat. Keitä hiljalleen 20 minuuttia kunnes kasvikset ovat pehmeitä ja soseuta sitten joko sauvasekoittimella tai blenderillä pienissä erissä.
- Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla ja tarjoile omena-myskikurpitsakeitto siivuista leikatuilla ohuilla omenasuikaleilla ja pinjansiemenillä.