Grillilohi aasialaisittain
Grillilohi aasialaisittain on kesäistä kotiruokaa parhaimmillaan! Valmista grillissä tai uunissa.
- Helppo
- 4 annosta
Ainekset:
600 g | merilohenseläke nypittynä ja suomustettuna |
1 rkl | ruokaöljyä |
5 dl | vettä |
40 g | suolaa |
30 g | sokeria |
1 tl | Meira Inkivääri, jauhettu |
1 tl | Meira Sinapinsiemen |
1 tl | Meira Korianteri, jauhettu |
1 tl | Meira Valkosipulirouhe |
1 dl | riisiviinaetikkaa tai väkiviinietikkaa |
1.5 dl | sokeria |
0.5 dl | kalakastiketta |
2 tl | Meira Chilirouhe tulinen |
1 tl | Meira Valkosipulirouhe |
1 rkl | maissitärkkelystä |
3 rkl | vettä |
Ohje:
- Keitä mausteliemi ja jäähdytä. Laita lohi jäähtyneeseen mausteliemeen vähintään 6 tunniksi, mielellään yön yli.
- Valmista chilikastike. Yhdistä etikka, sokeri, kalakastike ja valkosipuli.
- Keitä noin 10 minuuttia laakeassa kattilassa kunnes nesteestä on jäljellä noin puolet.
- Yhdistä maissitärkkelys ja vesi.
- Lisää kastikkeen joukkoon chili ja puolet suurusteesta. Mikäli kastike jää vielä hieman löysäksi, lisää joukkoon loppu suuruste.
- Kuumenna grilli savuavan kuumaksi. Kuivaa lohi huolellisesti.
- Valele lohen pinnat öljyllä ja paahda lohta parilalevyllä 3-4 minuuttia.
- Käännä lohi lastalla ja valele paistunut lohen pinta sweet chilikastikkeella.
- Kypsennä lohta vielä noin 3- 4 minuuttia, kunnes lohen sisälämpö on 50°C.
- Nosta lohi grillistä ja anna lohen levätä hetki folion alla.
- Tarjoile lohi raikkaan salaatin kera.
Vinkki
- Lohi valmistuu helposti myös uunissa: Lämmitä uuni 250°C. Kuivaa lohi huolellisesti. Lusikoi lohen pinnalle reilusti sweet chilikastiketta. Paahda lohta uunissa noin 8-10 minuuttia tai kunnes lohen sisälämpö on 50°C. Anna lohen levätä hetki folion alla.