Juuressalaattia ja sinappikastiketta
Jouluinen salaatti syntyy paahtamalla talven juureksia, lisäämällä maukasta lehtikaalia, rapeaa retiisiä sekä pala tuhtia sinihomejuustoa.
Herkullisen yhdistelmän kruunaa Meiran Makea artesaanisinappi.
- Helppo
Ainekset:
1 kg | juureksia esim perunoita, porkkanoita, palsternakkaa ja punajuurta |
2 rkl | oliiviöljyä |
Ripaus | Meira Hieno Merisuolaa |
Nippu | retiisejä |
50g | lehtikaalia |
1/2 dl | rypsiöljyä |
1/2 dl | Meira Artesaani sinappia |
Ripaus | Meira Hieno merisuolaa |
Reilusti | Meira mustapippurijauhetta |
Reilusti | sinihomejuustoa |
Ohje:
Juurekset
- Pese ja pilko juurekset, lorauta oliiviöljy juuresten ylle ja sekoita, lisää ripaus merisuolaa ja paahda 200 asteisessa uunissa kunnes juurekset ovat kypsiä.
Retiisit ja lehtikaali
- Pese ja leikkaa retiisit puoliksi. Revi lehtikaali pieniksi suupaloiksi ja puristele sitä kulhossa pienen suolaripauksen kanssa jotta lehtikaali notkistuu.
Kastike
- Sekoita ainekset pienessä kulhossa ja kaada ne uunista tulleiden juuresten päälle, sekoita varoen.
Lopuksi:
- Kokoa salaatti isolle vadille, kippaa alle lämpimät juurekset, nostele mukaan retiisit ja hierottu lehtikaali. Murustele viimeiseksi salaatin päälle reilusti sinihomejuustoa ja nauti ruokaisana lounaana tai pikkujoulupöydässä.