Juuressalaattia ja sinappikastiketta

Jouluinen salaatti syntyy paahtamalla talven juureksia, lisäämällä maukasta lehtikaalia,  rapeaa retiisiä sekä pala tuhtia sinihomejuustoa. 

Herkullisen yhdistelmän kruunaa Meiran Makea artesaanisinappi.

  • Helppo

Ainekset:

1 kg juureksia esim perunoita, porkkanoita, palsternakkaa ja punajuurta
2 rkl oliiviöljyä
Ripaus Meira Hieno Merisuolaa
Nippu retiisejä
50g lehtikaalia
1/2 dl rypsiöljyä
1/2 dl Meira Artesaani sinappia
Ripaus Meira Hieno merisuolaa
Reilusti Meira mustapippurijauhetta
Reilusti sinihomejuustoa

Ohje:

Juurekset

  1. Pese ja pilko juurekset, lorauta oliiviöljy juuresten ylle ja sekoita, lisää ripaus merisuolaa ja paahda 200 asteisessa uunissa kunnes juurekset ovat kypsiä.

Retiisit ja lehtikaali

  1. Pese ja leikkaa retiisit puoliksi. Revi lehtikaali pieniksi suupaloiksi ja puristele sitä kulhossa pienen suolaripauksen kanssa jotta lehtikaali notkistuu.

Kastike

  1. Sekoita ainekset pienessä kulhossa ja kaada ne uunista tulleiden juuresten päälle, sekoita varoen.

Lopuksi:

  1. Kokoa salaatti isolle vadille, kippaa alle lämpimät juurekset, nostele mukaan retiisit ja hierottu lehtikaali. Murustele viimeiseksi salaatin päälle reilusti sinihomejuustoa ja nauti ruokaisana lounaana tai pikkujoulupöydässä.