Silkkinen linnunmaksapatee

Valmista tämä silkkinen linnunmaksapatee osaksi joulupöydän tarjoiluja. Kahvi antaa maksapateelle herkullisen makuvivahteen.

  • Keskitaso

Ainekset:

600 g broilerinmaksaa
1 kpl salottisipulia
2 kpl Meira laakerinlehtiä
1 rkl timjamin lehtiä
1 dl portviiniä
1 dl tummapaahteista kahvia kuten Kulta Katriina Luomu Tummapaahto
1 dl kermaa
150 g voita
Ripaus Meira Luomu rouhittua mustapippuria
Ripaus Meira Hieno jodioitu mineraalisuolaa

Ohje:

  1. Kuullota hienonnettu sipuli voissa. Lisää sipulin joukkoon laakerinlehdet ja timjami ja kuullota kunnes sipuli on kypsää.
  2. Paista kuivattuja maksoja muutama minuutti pannulla.
  3. Nostele maksat tehosekoittimeen ja poista laakerinlehdet sipulin seasta.
  4. Lisää portviini ja anna kiehua, kunnes seosta on jäljellä 3 rkl.
  5. Sulata loppu voi.
  6. Lisää portviini, sipulit, sulatettu voi, mausteet, kahvi ja kerma tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi.
  7. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
  8. Siivilöi seos haluttuihin astioihin ja anna jähmettyä yön yli kylmässä.

Vinkki! Perinteisesti pateen päälle sulatetaan rasvaa, mutta sen sijaan myös suojata pateen kelmulla tai voipaperilla. Jouluisen pateen päälle sopii myös mustaherukka tai karpalogeeli.