Chili con carne
Tulinen Chili con Carne valmistuu Meira chilimausteilla. Tarjoa ranskankerman ja keitetyn riisin kanssa.
- Helppo
- 4-6 annosta
Ainekset:
700 g | paistijauhelihaa tai naudanulkofileesuikaleita |
2 rkl | rypsiöljyä |
1 | sipuli hienonnettuna |
3 | valkosipulinkynttä hienonnettuna |
1 | punainen paprika kuutioituna |
8 kierrosta | kierrosta Meira Tulista chilimaustetta myllystä |
2-3 tl | Meira chilimausteseosta |
2 tl | Meira paprikaa |
1 tl | suolaa |
1 rkl | hunajaa |
400 g | tomaattimurskaa |
2 dl | vettä |
1 | lihaliemikuutio |
1 tlk | ruskeita kidneypapuja |
1.5 rkl | Meira meiramia |
6 kierrosta | Meira Tulista chilimaustetta myllystä |
200 g | crème fraîchea |
keitettyä riisiä |
Ohje:
- Ruskista öljyssä pannulla jauheliha tai lihasuikaleet. Lisää pannulle paiston aikana sipuli, valkosipuli ja paprikakuutiot.
- Siirrä seos kattilaan. Mausta ja lisää tomaattimurska sekä vesi. Kuumenna kiehuvaksi. Murenna joukkoon lihaliemikuutio. Anna kiehua noin 20 minuuttia (lihasuikaleet vaativat vähän pidemmän ajan kuin jauheliha).
- Huuhdo pavut siivilässä ja kaada kattilaan.
- Lisää meirami ja rouhi ruokaan vielä myllystä Meira Tulista chilimaustetta. Kuumenna ja tarkista maku. Lisää halutessasi vielä Meira Tulista chilimaustetta.
- Tarjoa ranskankerman ja keitetyn riisin kanssa.