Meksikolainen Chili sin carne

Chili con carne

Tulinen Chili con Carne valmistuu Meira chilimausteilla. Tarjoa ranskankerman ja keitetyn riisin kanssa.

  • Helppo
  • 4-6 annosta

Ainekset:

700 g paistijauhelihaa tai naudanulkofileesuikaleita
2 rkl rypsiöljyä
1 sipuli hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 punainen paprika kuutioituna
8 kierrosta kierrosta Meira Tulista chilimaustetta myllystä
2-3 tl Meira chilimausteseosta
2 tl Meira paprikaa
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
400 g tomaattimurskaa
2 dl vettä
1 lihaliemikuutio
1 tlk ruskeita kidneypapuja
1.5 rkl Meira meiramia
6 kierrosta Meira Tulista chilimaustetta myllystä
Tarjoiluun
200 g crème fraîchea
keitettyä riisiä

Ohje:

  1. Ruskista öljyssä pannulla jauheliha tai lihasuikaleet. Lisää pannulle paiston aikana sipuli, valkosipuli ja paprikakuutiot.
  2. Siirrä seos kattilaan. Mausta ja lisää tomaattimurska sekä vesi. Kuumenna kiehuvaksi. Murenna joukkoon lihaliemikuutio. Anna kiehua noin 20 minuuttia (lihasuikaleet vaativat vähän pidemmän ajan kuin jauheliha).
  3. Huuhdo pavut siivilässä ja kaada kattilaan.
  4. Lisää meirami ja rouhi ruokaan vielä myllystä Meira Tulista chilimaustetta. Kuumenna ja tarkista maku. Lisää halutessasi vielä Meira Tulista chilimaustetta.
  5. Tarjoa ranskankerman ja keitetyn riisin kanssa.