Donitsikakku

Donitsikakku on kahvikakku, joka muistuttaa isoa donitsia ja on maultaan pullainen.

  • Helppo

Ainekset:

Taikina
200 g voita
2 dl fariinisokeria
2 munaa
3.5 dl vehnäjauhoja
70 g Meira hasselpähkinäjauhetta (1 pss)
2 tl Meira leivinjauhetta
2 tl Meira kardemummaa
2 tl Meira vaniljasokeria
200 g sitruunarahkaa
Kuorrute
265 g tomusokeria
0.5 dl valkuaista
pinkkiä pastaväriä
Meira nonparelleja (purppura ja kirjava)

Ohje:

  1. Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi.
  2. Sekoita munat joukkoon yksitellen.
  3. Yhdistä kuivat aineet keskenään.
  4. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen sitruunarahkan kanssa.
  5. Kaada taikina voideltuun rengasvuokaan (tilavuus 2 l). Korppujauhotusta ei kannata tehdä, jos käytössä on teflonvuoka, jotta kakun pinta jää siistimmäksi.
  6. Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia. Varmista kypsyys puutikulla – tikkuun ei saa tarttua taikinaa. Anna jäähtyä hetki vuoassa.
  7. Kumoa ja käännä kakku vielä kerran ympäri – näin kakun muoto levenee ylöspäin. Jäähdytä.
  8. Yhdistä tomusokeri ja valkuainen.
  9. Värjää pinkiksi pastavärillä.
  10. Levitä tai pursota kuorrutetta kakun päälle.
  11. Ripottele samantien pinnalle nonparelleja.