Unelmien kääretorttu
Unelmien kääretorttu on helppo, nopea ja herkullinen klassikkoleivonnainen, joka sopii täydellisesti kevään ja kesän juhliin.
- Helppo
Ainekset:
4 | kananmunaa |
1,5 dl | sokeria |
1 tl | Meira Vaniljasokeria |
1 dl | vehnäjauhoja |
0,5 dl | perunajauhoja |
1 tl | Meira Leivinjauhetta |
2 dl | raparperihilloa |
3 dl | vaniljakreemiä tai vaniljarahkaa (tee itse tai käytä kaupan valmista kreemiä) |
2 rkl | tomusokeria |
2 dl | vispikermaa |
1 tl | Meira Vaniljasokeria |
1 dl | mansikoita |
2 - 3 rkl | raparperihilloa |
syötäviä kukkia (orvokki tai lemmikki) |
Ohje:
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kaikki jauhot keskenään toisessa kulhossa.
- Sihtaa jauhoseos kolmessa erässä munasokerivaahtoon ja kääntele varovasti sekaisin nuolijalla.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja tasoita massa nuolijalla.
- Paista kääretorttua uunin keskitasolla 200 asteessa noin 8-10 minuuttia.
- Nosta pelti uunista ja anna kääretortun jäähtyä hetki.
- Kippaa sen jälkeen torttu toiselle leivinpaperille, johon olet ripotellut sokeria ja vedä paistoleivinpaperi varovasti pois pohjan päältä.
- Vinkki! Voit pyyhkiä märällä puhtaalla pyyhkeellä leivinpaperoidun tortun pintaa ennen paperin poistamista, jolloin paperi lähtee helpommin irti.
Täytteet
- Levitä kääretorttupohjalle raparperihillo ja hillon päälle vaniljakreemi. Älä levitä ihan reunoja myöten , jotta täyte ei pursua ja saat tortun käärittyä helpommin rullalle.
- Kääri torttu napakaksi rullaksi leveämmän sivun suunnasta leivinpaperia apuna käyttäen. Jätä sauma rullan alle. Nosta kääretorttu hetkeksi jääkaappiin
Koristeet
- Nosta kääretorttu tarjoilulautaselle ja leikkaa leipäveitsellä päät kauniiksi.
- Sihtaa tortun päälle tomusokeria.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta halutessasi vaniljasokerilla.
- Laita kerma pursotinpussiin tähtityllan kanssa ja pursottele aaltoina kääretortun päälle.
- Koristele mansikoilla, hillonokareilla ja syötävillä kukilla.