Unelmien kääretorttu

Unelmien kääretorttu on helppo ja herkullinen klassikkoleivonnainen, joka sopii täydellisesti kevään ja kesän juhliin.

  • Helppo

Ainekset:

Torttupohja
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 tl Meira Vaniljasokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl Meira Leivinjauhetta
Täytteet
2 dl raparperihilloa
3 dl vaniljakreemiä tai vaniljarahkaa (tee itse tai käytä kaupan valmista kreemiä)
Koristeet
2 rkl tomusokeria
2 dl vispikermaa
1 tl Meira Vaniljasokeria
1 dl mansikoita
2 - 3 rkl raparperihilloa
syötäviä kukkia (orvokki tai lemmikki)

Ohje:

  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kaikki jauhot keskenään toisessa kulhossa.
  2. Sihtaa jauhoseos kolmessa erässä munasokerivaahtoon ja kääntele varovasti sekaisin nuolijalla.
  3. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja tasoita massa nuolijalla.
  4. Paista kääretorttua uunin keskitasolla 200 asteessa noin 8-10 minuuttia.
  5. Nosta pelti uunista ja anna kääretortun jäähtyä hetki.
  6. Kippaa sen jälkeen torttu toiselle leivinpaperille, johon olet ripotellut sokeria ja vedä paistoleivinpaperi varovasti pois pohjan päältä.
  7. Vinkki! Voit pyyhkiä märällä puhtaalla pyyhkeellä leivinpaperoidun tortun pintaa ennen paperin poistamista, jolloin paperi lähtee helpommin irti.

Täytteet

  1. Levitä kääretorttupohjalle raparperihillo ja hillon päälle vaniljakreemi. Älä levitä ihan reunoja myöten , jotta täyte ei pursua ja saat tortun käärittyä helpommin rullalle.
  2. Kääri torttu napakaksi rullaksi leveämmän sivun suunnasta leivinpaperia apuna käyttäen. Jätä sauma rullan alle. Nosta kääretorttu hetkeksi jääkaappiin

Koristeet

  1. Nosta kääretorttu tarjoilulautaselle ja leikkaa leipäveitsellä päät kauniiksi.
  2. Sihtaa tortun päälle tomusokeria.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta halutessasi vaniljasokerilla.
  4. Laita kerma pursotinpussiin tähtityllan kanssa ja pursottele aaltoina kääretortun päälle.
  5. Koristele mansikoilla, hillonokareilla ja syötävillä kukilla.