Paahdettu kukkakaali ja helppo vuohenjuustovaahto
Kokonaisena paahdettu kukkakaali toimii joko pääruokana parille ruokailijalle esimerkiksi salaatin kera tai lisukkeena esimerkiksi lihalle ja kalalle jopa neljälle hengelle. Vuohenjuustovaahto syntyy vatkaimella helposti vain muutamassa minuutissa. (Gluteeniton, soijaton, ei sisällä hernettä, pähkinää tai kananmunaa)
- 75 min
- Helppo
- 2-4 annosta
Ainekset:
1 | iso kukkakaali |
2 | valkosipulinkynttä raastettuna |
2 tl | Meira chilimausteseosta |
1 tl | Meira persiljaa |
1 tl | Meira sipulijauhetta |
1 tl | Meira juustokuminaa |
Meira mustapippuria, rouhittu | |
Meira jodioitua hienoa merisuolaa | |
4 rkl | oliiviöljyä |
puolikkaan | sitruunan mehu |
120 g | vuohenjuustoa |
100 g | tuorejuustoa |
100 g | fetajuustoa |
0.5 dl | kermaa |
Ohje:
- Tee valkosipulista, mausteista, öljystä ja sitruunamehusta tahna ja levitä kukkakaalin pinnalle.
- Paista uunissa 175 asteessa 45-60 minuuttia kukkakaalin koosta riippuen niin kauan kunnes kukkakaali on kypsää. Voit kokeilla kypsyyden työntämällä kukkakaaliin veitsen: jos se uppoaa helposti on kukkakaali kypsä.
- Vispaa juustot ja kerma yleiskoneessa kuohkeaksi vaahdoksi ja tarjoile paahdetun kukkakaalin kanssa.