Näin syntyy hyvä kahvi
Kahvilla on tärkeä merkitys suomalaisessa kulttuurissa, niin arjessa kuin juhlassakin. Kahvia voi nauttia monin eri tavoin, ja se luo mukavia hetkiä niin yksin kuin ystävien seurassa. Koska kahvi ja kiire eivät sovi yhteen, myös Meiran kahvit on tehty nautittavaksi kiireettä, omassa rauhassa tai ystävien kanssa.
On kahvia, ja hyvää kahvia
Kahvilla ja hyvällä kahvilla on ratkaiseva ero. Hyvän kahvin valmistaminen on tarkkaa puuhaa ja todellisille kahvinystäville se on lähes seremonia – ja Suomessa heitä riittää. Kotimaisten kahvinystävien ehdoton suosikki on suodatinkahvi, mutta kahvia voi nauttia myös muilla tavoin valmistettuna: pannukahvi liedellä sekä pressopannulla, mutterikeittimellä tai erillisellä espressokeittimellä. Nämä nyrkkisäännöt on hyvä pitää mielessä, valmistat kahvia miten hyvänsä.
1. Käytä aina puhtaita välineitä
2. Käytä kylmää, raikasta vettä
3. Tarjoa kahvi vastavalmistettuna
4. Älä sekoita vanhaa ja uutta kahvia
Kahvityypit ja lajit
Kahvia viljellään yli kuudessakymmenessä maassa eri puolilla maapalloa. Eri kahvilajikkeet vaativat kuitenkin kukoistaakseen erilaiset olosuhteet. Siinä missä esimerkiksi arabica viihtyy lauhkeassa ilmastossa, kestää robusta hyvin kuumuutta. Coffea arabica ja coffea robusta ovat kaupallisesti tärkeimpiä kahvilajikkeitamme.
Hienostunut arabica
Laadultaan parhaana lajina pidetään coffea arabicaa, joka on kotoisin Etiopiasta. Kaikesta maailmalla tuotetusta kahvista 70–80 prosenttia on arabicaa. Arabicaa käytetään lähes kaikissa maailman parhaissa kahvilaaduissa. Maultaan arabica on pehmeää ja sävykästä.
Ryhdikäs robusta
Coffea robustan kotimaa on Kongon demokraattinen tasavalta. Lajike kasvaa mieluiten trooppisilla alangoilla, ja siksi sitä viljellään paljon Afrikassa ja Aasiassa. Arabicaan verrattuna robusta on maultaan voimakkaampi ja kitkerämpi. Voimaakkuutensa ansiosta robustaa käytetään usein etenkin espressokahvien pohjana. Kofeiinipitoisuudeltaan ryhdikäs robusta on lähes kaksinkertainen hienostuneeseen arabicaan nähden.
Täältä tulee Meiran kahvi
Kahvin tärkeimmät viljelyalueet ovat Etelä- ja Keski-Amerikka sekä Afrikan ja Aasian trooppiset vyöhykkeet. Meiran kahveihin etsitään parhaat mahdolliset raaka-aineet eri puolilta kahvia viljelevää maailmaa. Oikean kahvilaadun valinta onkin tärkeää täydellisen kahvisekoituksen rakentamisessa.
Tutustu Meiran kahvin alkuperään
Tiedätkö, missä kahvia viljellään? Tärkeimmät kahvin viljelyalueet ovat Etelä- ja Keski-Amerikka sekä Afrikan ja Aasian trooppiset vyöhykkeet, jotka ympäröivät maapalloa päiväntasaajan molemmin puolin. Vaikka kahvia viljellään tätä nykyä kymmenissä eri maissa, on kahvin alkuperäinen koti Afrikassa. Afrikassa kahvia viljellään muun muassa Keniassa, Etiopiassa ja Kongon demokraattisessa tasavallassa.
Tutustu kahvin alkuperään ›Kahvin matka pensaasta kuppiin
Tiedätkö, mistä edessäsi höyryävä kahvikuppi oikein tulee? Näillä sivuilla sinulle selviää, millaisen matkan kahvipapu taittaa ennen kaupanhyllyille päätymistään. Aloita makumatkasi tästä!
Lue kahvin matkasta ›Kahvin pitkä historia
Kahvi on yksi vanhimmista nautintoaineista, joita ihmiset ympäri maailman edelleen käyttävät. Kaupallisesti sitä alettiin viljelemään 1400-luvulla Arabian niemimaalla, mutta sen historia ulottuu paljon kauemmas.
Tällainen on kahvin kiehtova historia ›Erikoiskahvien maailma
Espresso-pohjaiset erikoiskahvit ovat yksi kahvikulttuurin kivijaloista. Alun perin etelä-Euroopassa alkunsa saaneet kahvijuomat ovat valloittaneet käytännössä koko kahvia juovan maailman.
Mitä erikoiskahvit ovat? ›Erikoiskahvit kotona
Segafredo-espressot: Segafredo Espresso Casa, Segafredo Intermezzo, Segafredo Emozioni ja Segafredo Deca Crèm, ovat tarkoitettu kotikoneella valmistettaviksi espressoiksi. Espressokoneen lisäksi juomia voi valmistaa kätevästi liedellä kuumennettavalla ns. mutteripannulla. Näillä vinkeillä juoma onnistuu:
Kokeile rohkeasti eri paahtoasteita ja eri tuoteperheitä. Pidä muistissa kuitenkin suodatinkahvin kultainen ohjenuora: 6 g kahvia / 1 dl vettä. Jos haluat vahvempaa kahvia, älä lisää kahvin määrää. Lisäämällä kahvin määrää, kahvista tulee yliuuttunutta ja kitkerää ei niinkään vahvempaa.
- Ann-Marie von Bell, Meira Barista
Herkullisia kahvijuomia
Parhaita tuotteita ja osaamista ammattilaisille
Vastaamme Horeca-asiakkaidemme tarpeisiin ensiluokkaisista raaka-aineista valmistetuilla tuotteilla ja laadukkaalla palvelulla.
Lue lisää ›Meira ja kahvin vastuullisuus
Meiralla vastuullisuus ohjaa päivittäistä toimintaa. Se näkyy niin kunnianhimoisissa tavoitteissamme kuin käytännön teoissa läpi koko arvoketjun. Vastuullisuusohjelmamme perustuu YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin (SDG). Toimintamme kolme peruspilaria ovat luotettavat tuotteet ja palvelut, hyvinvoivat ihmiset sekä yhteisestä ympäristöstämme huolehtiminen läpi arvoketjumme.
Lisää vastuullisuudesta ›