Grilliburger & cajuncoleslaw

Herkkuliset pihvit grilliburgeriin on helppo maustaa erilaisin kuivamaustein, kuten Meira pihvimausteella, Meira grillausmausteella tai Meira savustetulla paprikalla. Näin saat tehtyä paljon paremmat hampurilaispihvit kuin naapurilla.

  • 4 annosta

Ainekset:

4 hampurilaissämpylää
1 pihvitomaatti viipaleina    
4 salaatinlehteä revittynä
1 punasipuli viipaloituna
400 g naudan jauhelihaa (vähintään 17% rasvaisuus)
1 tl suolaa
0.5 tl Meira Mustapippuri, rouhittu
1 tl Meira Sipulihiutale, paahdettu
Coleslaw-salaatti:
200 g valkokaalia suikaloituna
2 porkkanaa raastettuna        
1 tl suolaa
0.5 tl Meira Mustapippuria myllystä
1 tl Meira Cajunmauste, ei lisättyä suolaa
1 tl Meira Paprika, savustettu
3 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl Meira Perinteinen sinappi
1 dl majoneesia
1 dl aiolia

Ohje:

  1. Valmista aluksi coleslaw. Laita kaali ja porkkana kulhoon. Lisää joukkoon mausteet ja etikka.
  2. Anna mehustua noin 30 minuuttia ja valuta neste pois.
  3. Sekoita salaatin joukkoon sinappi ja majoneesi. 
  4. Sekoita jauheliha ja mausteet keskenään. Jaa massa neljäksi pihviksi ja anna maustua noin 15 minuuttia. 
  5. Valmista hampurilainen. Grillaa pihvejä 3-5 minuuttia per puoli.
  6. Paahda sämpylät kuivalla pannulla.
  7. Lusikoi sämpylän pohjan päälle coleslaw. Nosta päälle pihvi, salaatti, tomaatti ja sipuli. Mausta halutessasi aiolilla. Tarjoile heti.