
Samosat ja tamarindi-dippi
Intialaiset samosat ovat herkullinen alkupala pidemmälle illalliselle tai kiva naposteltava illanviettoon. Kirpeä tamarindi-dippi leikkaa uppopaistettujen nyyttien rasvaisuutta täydellisesti. (soijaton, ei sisällä kalaa/äyriäisiä, ei sisällä sitrushedelmiä, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa)
- 60 min
- Difficult
- 4 annosta
Ainekset:
1 l | öljyä |
5 dl | jauhoja |
1 tl | Meira jodioitua hienoa merisuolaa |
2 tl | öljyä |
1,5-2 dl | vettä |
2 rkl | öljyä |
1 tl | Meira kuminan siemeniä |
puolikas | sipuli |
2 | valkosipulinkynttä |
1 | vihreä chili |
1 cm | pala inkivääriä |
1 tl | Meira korianterijauhetta |
0.5 tl | Meira kurkumaa |
0.5 tl | Meira garam masalaa |
1 dl | pakasteherneitä |
3 | keitettyä ja kuutioitua perunaa |
Meira hienoa merisuolaa |
0.5 dl | tamarindia |
1.5 rkl | Meira juustokuminaa |
1 rkl | Meira jodioitua hienoa merisuolaa |
1 tl | Meira chilijauhetta |
1 tl | Meira mustapippuria, rouhittu |
0.5 tl | Meira inkiväärijauhetta |
Ohje:
- Lisää jauhoihin suola ja öljy.
- Sekoita öljy tasaisesti jauhoihin, lisää 5 rkl vettä ja sekoita. Jatka veden lisäämistä, kunnes taikina on muovailtavaa, mutta ei tarttuvaa.
- Vaivaa 4 minuuttia ja anna levätä kelmun alla 30 minuuttia.
- Kuumenna pannussa öljy ja paahda kuminan siemeniä noin 30 sekuntia.
- Lisää hienonnettu sipuli, valkosipuli, chili ja inkivääri, kuullota. Lisää mausteet ja paista vielä minuutti.
- Lisää viimeisenä sekaan herneet ja perunakuutiot ja paista, kunnes perunat ovat kuivuneet ja alkaneet muussaantua. Nosta pois pannulta ja anna jäähtyä.
- Jaa taikina 8 osaan, pyöritä palloiksi ja kauli 15 cm leveiksi pyöreiksi levyiksi.
- Leikkaa levy puoliksi, kierrä tötterölle ja sulje sauma vedellä.
- Täytä tötterö perunatäytteellä ja painele avoimet reunat yhteen pienen vesitilkan avulla.
- Paista osissa 170 asteisessa upporasvassa noin 10 minuuttia, kunnes nyytit ovat kullanruskeita molemmin puolin.
- Sekoita tamarindi-kastikkeen aineet ja dippaa.