Kesäkurpitsalasagne
Helppo vegaaninen kesäkurpitsalasagne syntyy muutamasta raaka-aineesta. Kesäkurpitsasiivut toimivat lasagnelevyinä ja tomaattinen kastike ja vegejuusto tuovat ruokaan mehevyyttä.
- Helppo
- Neljälle
Ainekset:
600–800 g (n. 3 kpl) | pieniä kesäkurpitsoja |
½ tl | merisuolaa kesäkurpitsojen itkettämiseen |
800 g (2 prk) | tomaattimurskaa |
1 rkl | rypsiöljyä |
2 tl | Meira kasvismauste uunijuureksille |
½ tl | Meira merisuolaa |
½ tl | Meira savustettua paprikaa |
1/3 tl | Meira mustapippuri jauhe |
2 dl | vegaanista juustoraastetta |
noin ¾ dl | kasvipohjaista kermaa (esim. kaurapohjainen) |
Ohje:
- Leikkaa kesäkurpitsat ohuiksi siivuiksi esimerkiksi juustohöylällä tai mandoliinilla.
- Levitä viipaleet leivinpaperille ja ripottele päälle suolaa. Näin kesäkurpitsasta poistuu ylimääräinen neste. Anna kesäkurpitsojen tekeytyä 45 minuuttia ja kuivaa viipaleet sen jälkeen huolellisesti.
- Tee tomaattikastike. Laita kaikki ainekset kattilaan, sekoita ja anna kiehua hiljalleen 40 minuuttia.
- Sekoita keskenään myös vegaaninen juustoraaste sekä kasvipohjainen kerma.
- Lado pienehköön uunivuokaan vuorotelleen tomaattikastiketta, kesäkurpitsaviipaleita ja vegaanista juustokastiketta.
- Paista 200-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia.