Kesäkurpitsalasagne

Helppo vegaaninen kesäkurpitsalasagne syntyy muutamasta raaka-aineesta. Kesäkurpitsasiivut toimivat lasagnelevyinä ja tomaattinen kastike ja vegejuusto tuovat ruokaan mehevyyttä.

  • Helppo
  • Neljälle

Ainekset:

600–800 g (n. 3 kpl) pieniä kesäkurpitsoja
½ tl merisuolaa kesäkurpitsojen itkettämiseen
tomaattikastike
800 g (2 prk) tomaattimurskaa
1 rkl rypsiöljyä
2 tl Meira kasvismauste uunijuureksille
½ tl Meira merisuolaa
½ tl Meira savustettua paprikaa
1/3 tl Meira mustapippuri jauhe
vegaaninen juustokastike
2 dl vegaanista juustoraastetta
noin ¾ dl kasvipohjaista kermaa (esim. kaurapohjainen)

Ohje:

  1. Leikkaa kesäkurpitsat ohuiksi siivuiksi esimerkiksi juustohöylällä tai mandoliinilla.
  2. Levitä viipaleet leivinpaperille ja ripottele päälle suolaa. Näin kesäkurpitsasta poistuu ylimääräinen neste. Anna kesäkurpitsojen tekeytyä 45 minuuttia ja kuivaa viipaleet sen jälkeen huolellisesti.
  3. Tee tomaattikastike. Laita kaikki ainekset kattilaan, sekoita ja anna kiehua hiljalleen 40 minuuttia.
  4. Sekoita keskenään myös vegaaninen juustoraaste sekä kasvipohjainen kerma.
  5. Lado pienehköön uunivuokaan vuorotelleen tomaattikastiketta, kesäkurpitsaviipaleita ja vegaanista juustokastiketta.
  6. Paista 200-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia.