Makaronilaatikko

" Käsi ylös, jos teidän nappulat tykkäävät laittaa ketsuppia lähes kaikkeen? Sama täällä. Meidän perheen pienet (ja isot) kulinaristit tykästyivät tähän Meiran Luomu Ketsuppiin kerta heitolla. Lapset pitivät käteen sopivasta pienestä pullosta ja mausta, itse arvostan luomulaatua ja sitä, että ketsupissa on käytetty vähemmän sokeria ja suolaa. Töräytin makaronilaatikkoon valmistusvaiheessa kunnolla ketsuppia, toki lapset piirsivät sillä vielä kuvioita valmiin makaronilaatikon päällekin. Testaa sinäkin ja saatat ihastua! " - Hanna G.

  • 1 h.
  • Helppo
  • 4 annosta

Ainekset:

1 sipuli
400 g jauhelihaa
2 rkl oliiviöljyä
1/2 tl Meira suolaa
3 rkl Meira Luomu Ketsuppia
400 g makaronia
8 dl maitoa
2 munaa
150 g juustoraastetta
(3 rkl korppujauhoja)

Ohje:

  1. Hienonna sipuli.
  2. Kuullota sipuli ja jauheliha öljytilkassa pannulla.
  3. Mausta suolalla ja Meira Luomu Ketsupilla.
  4. Kaada raaka makaroni ja jauhelihaseos voideltuun uunivuokaan.
  5. Sekoita kulhossa maito, munat, suola sekä 1 dl juustoraasteesta
  6. Kaada munamaito vuokaan ja sekoita.
  7. Ripottele päälle loput juustoraasteesta ja halutessasi korppujauhoja.
  8. Kypsennä 200-asteissa uunissa alatasolla noin 45 minuuttia.