Provencelainen valkosipuli-yrttimunakas
Maistuvat yrtit timjamista rosmariiniin ja basilikasta oreganoon antavat makua provencelaiseen yrttimunakkaaseen. Yrttimunakas saa ruokaisuutta paistetuista kasviksista, joten munakas toimii myös terveellisenä illallisena. (gluteeniton, soijaton, ei sisällä pähkinää)
- 15 min
- Helppo
- 1 annos
Ainekset:
1 rkl | maitoa tai kermaa |
3 | kananmunaa |
1 tl | Meira meiramia |
0.5 tl | Meira rosmariinia |
1 tl | Meira timjamia |
1 tl | Meira basilikaa |
1 tl | Meira oreganoa |
1 tl | Meira valkosipulijauhetta |
Meira ruokasuolaa | |
Meira mustapippuria | |
neljäsosa | kesäkurpitsa |
puolikas | paprika |
öljyä | |
nokare voita | |
0.5 dl | rucolaa |
2 rkl | parmesaanilastuja |
Ohje:
- Vatkaa maito tai kerma kananmuniin ja sekoita joukkoon mausteet.
- Ruskista pilkottu kesäkurpitsa ja paprika öljytyssä pannussa.
- Ota kasvikset pois pannusta ja sulata voi tyhjässä pannussa.
- Kaada kananmunaseos pannuun ja sekoita, kunnes se alkaa hyytyä. Kääntele pannua niin, että juokseva kananmuna täyttää pannun tyhjät kohdat. Odota, että munakas hyytyy ja paistuu hetken.
- Nosta toiselle munakkaan puolikkaalle kesäkurpitsa, paprika, rucola ja parmesaanilastut. Käännä toinen puoli täytteiden päälle.
- Tarjoile provencelainen yrttimunakas heti.