Joulukinkku

Perinteinen joulukinkku kuuluu suomalaiseen joulupöytään. Kuorruta Meira sinapilla.

  • Helppo
  • 15-20 annosta

Ainekset:

8-10 kg harmaasuolattu joulukinkku (esim. luuton, potkalla)
kinkkupussi tai alumiinifoliota
Kuorrutus
4 rkl Meira sinappia
2 rkl korppujauhoja

Ohje:

  1. Huuhdo kinkku kylmällä vedellä ja kuivaa pinta.
  2. Laita kinkku isoon paistopussiin tai kääri alumiinifolioon ja nosta uunipannulle. Työnnä paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan, mutta älä luuhun kiinni.
  3. Kypsennä 125–150-asteisessa uunissa, kunnes lihalämpömittari näyttää 75–80 astetta. 75-asteisena liha on mehevää ja 80-asteisena perinteisen kypsää ja mureaa.
  4. Anna kinkun vetäytyä tai jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.
  5. Poista pussi tai alumiinifolio. Leikkaa kinkun nahka irti terävällä veitsellä.
  6. Levitä sinappi kinkun pintaan ja ripottele ohut kerros korppujauhoja päälle.
  7. Kuorruta kinkku 225-asteisessa uunissa kauniin ruskeaksi. Nosta valmis kinkku vadille.
  8. Koristele vati tuoreilla tai kuivatuilla hedelmillä ja vihreillä herneillä. Tarjoa kinkun kanssa sinappia.