Joulukinkku
Perinteinen joulukinkku kuuluu suomalaiseen joulupöytään. Kuorruta herkullinen joulukinkku Meira Perinteinen sinapilla ja nauti!
- Helppo
- 15-20 annosta
Ainekset:
8-10 kg | harmaasuolattu joulukinkku (esim. luuton, potkalla) |
kinkkupussi tai alumiinifoliota |
4 rkl | Meira Perinteinen sinappia |
2 rkl | korppujauhoja |
Ohje:
- Huuhdo kinkku kylmällä vedellä ja kuivaa pinta.
- Laita kinkku isoon paistopussiin tai kääri alumiinifolioon ja nosta uunipannulle. Työnnä paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan, mutta älä luuhun kiinni.
- Kypsennä 125–150-asteisessa uunissa, kunnes lihalämpömittari näyttää 75–80 astetta. 75-asteisena liha on mehevää ja 80-asteisena perinteisen kypsää ja mureaa.
- Anna kinkun vetäytyä tai jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.
- Poista pussi tai alumiinifolio. Leikkaa kinkun nahka irti terävällä veitsellä.
- Levitä sinappi kinkun pintaan ja ripottele ohut kerros korppujauhoja päälle.
- Kuorruta kinkku 225-asteisessa uunissa kauniin ruskeaksi. Nosta valmis kinkku vadille.
- Koristele vati tuoreilla tai kuivatuilla hedelmillä ja vihreillä herneillä. Tarjoa kinkun kanssa sinappia.