Crème brûlée -piirakka

Crème brûlée -piirakka on herkullinen jälkiruoka, joka on maustettu laadukkaalla Meira Vaniljasokerilla.

  • Helppo

Ainekset:

Pohja
175 g kaurakeksejä
2 dl vehnäjauhoja
75 g voita 
Täyte
1 dl sokeria
0.5 dl perunajauhoja
5 dl kuohukermaa
2.5 dl kevytmaitoa
5 keltuaista
2 rkl Meira Vaniljasokeria
Pinnalle
ruokokidesokeria
Koristelu
1 kiivi
isoja mansikoita
vihreitä ja tummia viinirypäleitä
pensasmustikoita
granaattiomenan siemeniä (saatavana myös pakasteena)
mintunlehtiä

Ohje:

  1. Murskaa kaurakeksit tehosekoittimessa. Yhdistä vehnäjauhojen kanssa.
  2. Sulata voi ja lisää voisulaan keksi-jauhoseos. Levitä seos voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.
  3. Yhdistä sokeri ja perunajauhot kattilassa. Lisää kerma ja maito. Kuumenna liedellä koko ajan pohjaa myöten lastalla sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa. Ota heti levyn päältä ja anna jäähtyä hetki.
  4. Lisää keltuaiset käsivispilällä hyvin sekoittaen. Sekoita lopuksi joukkoon vaniljasokeri.
  5. Kaada täyte vuokaan. Paista 175 asteessa 20-30 minuuttia. Älä anna pinnan saada väriä. Voit laittaa piirakan yläpuolelle uunipellin paiston loppuvaiheessa estääksesi pinnan tummumisen. Täyte saa olla vastapaistettuna hieman ”eloisa” – se hyytyy jäähtyessään.
  6. Anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai mieluiten seuraavan päivään.
  7. Viimeistele pinta juuri ennen tarjoilua. Ripottele täytteen päälle ruokosokeria. Polta pinta rapeaksi kaasupolttimen avulla. 
  8. Koristele piirakka raikkailla hedelmillä ja marjoilla. Leikkaa kuoritusta kiivistä ja mansikoista ohuita siivuja ja ota niistä kuvioita kukkamuoteilla. Leikkaa osa mansikoista viuhkamaisesti siten, että siivut jäävät kantaosaan kiinni. Halkaise viinirypäleet pistelemällä veitsellä rypäleen keskiosaan saakka ulottuvaa siksak-kuviota. Asettele hedelmät ja marjat piirakan päälle.