Kaali-nuudelipannu nyhtötofulla (V)

Kaali-nuudelipannu nyhtötofulla on maistuva arkiruoka, jonka maustat kätevästi Meira Savuinen tofun mausteseoksella. Resepti sopii myös vegaaniseen ruokavalioon.

  • Helppo
  • 4

Ainekset:

1 pkt (250–300 g) maustamatonta tofua
1 rkl Meira Savuinen tofun mausteseosta
1 rkl öljyä
1 sipuli
300 g keräkaalia
1 pkt (180 g) riisinuudeleita
3 rkl soijakastiketta
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl vaahterasiirappia
1 rkl seesamiöljyä
1 tl Meira chilirouhetta
1 dl suolapähkinöitä
½ rku korianteria

Ohje:

  1. Raasta tofu kulhoon. Lisää päälle mausteseos ja öljy. Sekoita ja levitä tofu uunipellille leivinpaperin päälle mahdollisimman löyhästi. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20–25 min.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Suikaloi kaali veitsellä tai mandoliinilla ohueksi.
  3. Paista sipuli öljyssä pehmeäksi ja lisää kaali. Paista keskilämmöllä noin 10–15 minuuttia tai kunnes kaali on pehmeää. Mausta soijakastikkeella, valkoviinietikalla, vaahterasiirapilla, seesamiöljyllä ja chililastuilla.
  4. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja lisää pannulle. Sekoita ja lisää lopuksi paahdettu tofu.
  5. Viimeistele suolapähkinöillä ja korianterilla.