Jouluinen mansikka-anispannacotta
Anis maustaa jouluna kermaisen pannacottan. Mansikka saat raikkautta tähän suussa sulavaan jälkiruokaan, joka tarjoillaan maljoista.
- Helppo
Ainekset:
2.5 | Meira liivatelehteä |
375 g | mansikoita |
2 tl | sokeria |
6 | Meira liivatelehteä |
2 rkl | Meira aniksensiemeniä |
6 dl | täysmaitoa |
6 dl | kuohukermaa |
1.5 dl | sokeria |
1 rkl | Meira vaniljasokeria |
1 | granaattiomenan siemenet |
Ohje:
- Jos käytät pakastemansikoita, sulata ne huoneenlämpöisiksi ennen soseuttamista. Älä valuta marjoja.
- Laita mansikkakerroksen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat.
- Laita reilu desilitra mansikkasoseesta kattilaan yhdessä sokerin ja liotettujen liivatelehtien kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita, kunnes sokeri ja liivatteet ovat sulaneet soseen joukkoon.
- Yhdistä huolellisesti sekoittaen lopun soseen kanssa.
- Aseta lasit kaltevaan asentoon koriin, korkeareunaiseen vuokaan tai vastaavaan astiaan, jossa lasit voivat levätä reunaa vasten. Annostele mansikkaseos lusikalla laseihin. Anna hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia.
- Laita aniskermakerroksen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Mittaa kattilaan maito, kerma ja aniksensiemenet. Keitä seosta 10 minuuttia. Älä käännä kattilalle selkääsi, sillä kermaseos kiehahtaa helposti yli.
- Lisää kattilaan loppuvaiheessa sokerit ja liotetut liivatelehdet.
- Sekoittele, kunnes sokeri on sulanut.
- Kaada seos siivilän läpi astiaan, jossa on annostelua helpottava kaatonokka. Nosta astia kylmään vesihauteeseen ja jäähdyttele välillä sekoitellen haaleaksi. Täytä lasit kermaseoksella. Nosta jääkaappiin hyytymään noin kolmeksi tunniksi.
- Poista granaattiomenan hattuosa varoen veitsenkärjellä. Leikkaa hedelmä puoliksi. Taivuta onkaloita auki ja kaiva hedelmän siemenet ulos.
- Annostele muutama lusikallinen siemeniä maljojen päälle.
Vinkki
- Annosten lukumäärään vaikuttaa käyttämiesi lasien tilavuus. Reilun 3 desilitran viinilaseihin annostellessa lukumäärä on 6 kappaletta. Pienempiä kuohuviinilasillisia tulee jopa kaksikertainen määrä.