
Terveellisempi omenapiirakka
Herkuttele keskellä arkeakin tällä terveellisemmällä, välipala-aineksista valmistetulla omenapiirakkalla.
- Helppo
Ainekset:
125 g | Meira mantelilastuja (3 dl) |
1 dl | Meira hasselpähkinäjauhetta |
0.5 dl | vettä |
1.5 rkl | juoksevaa hunajaa |
2 | isoa kypsää banaania |
2 | munaa (tai 1 ½ dl soijajogurttia) |
1.5 tl | Meira kardemummaa |
0.5 tl | Meira kanelia |
3 | makeaa luomuomenaaa (reilumminkin voi laittaa – sen mehevämpi lopputulos!) |
1.5 tl | juoksevaa hunajaa |
0.5 tl | vettä |
Ohje:
- Yhdistä mantelilastut ja hasselpähkinäjauhe keskenään. Sekoita joukkoon vesi ja hunaja.
- Painele seos voidellun tai leivinpaperilla vuoratun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle.
- Esipaista pohjaa 200 asteessa 12-15 minuuttia, kunnes se on saanut väriä, rapeutta ja paahteisen maun.
- Valmista sillä välin täyte. Muussaa banaanit haarukalla. Sekoita joukkoon munat, kardemumma ja kaneli.
- Poista omenoista omenankodat ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Omenoita ei kannata kuoria, jotta ei haaskata niiden terveellisintä osaa.
- Kaada banaaniseos pohjan päälle. Laita pinnalle omenaviipaleet. Tässä viipaleet on aseteltu pystyyn niin, että ne muodostavat ruusumaisen kuvion.
- Halutessasi piirakkaan lisää omenan makua ja mehevyyttä, viipaleet kannattaa asetella limittäin makaamaan, jolloin piirakkaan voi tehdä useita päällekkäisiä omenakerroksia.
- Yhdistä hunaja ja vesi. Sivele seosta viipaleiden pinnalle sudin avulla estääksesi pinnan kuivuminen uunissa. Myös kevyt sokerointi ajaa saman asian. Halutessasi voit ripotella pinnalle kanelia.
- Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia.