![lohihyytelo](https://meira.fi/wp-content/uploads/2020/06/lohihyytelo-848x624.jpg)
Lohihyytelö
Lohihyytelö sopii tarjoiltavaksi esimerkiksi saaristolaisleivän kanssa joulupöytään.
- Helppo
Ainekset:
250 g | savustettua lohta |
2 dl | kermaviiliä |
2 dl | majoneesia |
8 kpl | Meira liivatelehteä |
1.5 dl | vettä |
0.5 dl | sitruunanmehua |
1 rkl | Meira sitruunapippuria, ei lisättyä suolaa |
Meira ruokasuolaa maun mukaan | |
koristeeksi graavilohta ja sitruunanlohkoja ja tuoreita yrttejä |
Ohje:
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
- Sekoita keskenään savulohi, kermaviili ja majoneesi. Lisää kiehuvaan veteen sitruunanmehu ja rouhi myllystä sitruunapippuria joukkoon.
- Ota liivatteet kylmästä vedestä ja purista niitä ylimääräinen vesi pois. Lisää ne kuumaan sitruunaveteen ja sekoita.
- Kaada kuuma neste lohivaahtoon ja sekoita hyvin. Kaada täyte muottiin ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai yön yli kylmässä.
- Kumoa tarjoiluvadille ja koristele oman mielesi mukaan. Tarjoile hyytelön kanssa vaikka saaristolaisleipää.