Itsenäisyyspäivän kakku
Herkullinen kakkuresepti itsenäisyyspäivän viettoon.
- Helppo
- 12-15 annosta
Ainekset:
4 | munaa |
1.5 dl | erikoishienoa sokeria |
1 tl | Meira vaniljasokeria |
1.5 dl | vehnäjauhoja |
0.5 dl | perunajauhoja |
0.5 tl | Meira leivinjauhetta |
margariinia | |
Meira kookoshiutaleita |
mehua |
pakastemarjoja maun mukaan | |
hillo-marmeladisokeria |
kuohukermaa | |
turkkilaista jogurttia | |
erikoishienoa sokeria |
Haluamiasi koristeita |
Ohje:
- Voitele vuoka ja leivitä se kookoshiutaleilla.
- Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele munavaahtoon.
- Kaada taikina leivitettyyn vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla. Anna kakun hiukan jäähtyä ennen kumoamista.
- Valmista täyte. Nosta kohmeiset marjat ja sokeri noin kahden litran vetoiseen mikrouunin kestävään kulhoon.
- Kuumenna täydellä teholla (800 W) 6–8 minuuttia, kunnes sokeri on täysin sulanut ja seos kuplii. Sekoita kerran kuumentamisen keskivaiheella, sekä lopuksi huolellisesti.
- Kuori mahdollinen vaahto pinnalta. Anna hillon jäähtyä, jolloin se kiinteytyy. Sekoita valmis hillo.
- Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.
- Kostuta kakun alin osa mehulla.
- Levitä päälle hillo ja nosta seuraava kakkupala päälle. Kostuta myös se ja levitä hillo. Peitä kolmannella kakulla ja kostuta myös se.
- Vatkaa kuorrutusta varten kerma vaahdoksi. Lisää vaahtoon vatkauksen loppuvaiheella jogurtti ja sokeri.
- Kuorruta kakku kermavaahtopursotuksin ja koristele makusi mukaan.