Mäiskypottupizza
Smash potato pizza tai suomalaisittain mäiskypottu-pizza on herkullinen ruoka, joka maistuu koko perheelle. Keitetty peruna murskataan ja paistetaan tai grillataan, päälle tulee mm. chorizoa, cheddarjuustoa ja avokadoa. Annoksen kruunaa Meiran Majoneesi Paahdettu Aioli.
- Aktiivinen: 15 min, passiivinen: 50 min
- Helppo
- 6 annosta
Ainekset:
1 kg (6–8 kpl) | keitettyjä perunoita |
3 rkl | öljyä |
1 | valkosipulinkynsi |
½ tl | Meira myllysuola |
200 g | chorizomakkaraa |
150 g | cheddarjuustoa |
1-2 | avokadoa |
4 rkl | Meira Majoneesi Paahdettu Aioli |
1 ruukku | korianteria tai lehtipersiljaa |
2 vartta | kevätsipulia |
½ | chili hienonnettuna |
Ohje:
- Laita keitetyt perunat uunipellille leivinpaperin päälle. Litistä perunat paksureunaisen juomalasin avulla.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Valuta päälle öljyä ja mausta valkosipulilla sekä suolalla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai grillaa.
- Viipaloi chorizomakkara ja raasta juusto. Ota perunat uunista ja lisää päälle juustoraaste sekä viipaloidut chorizomakkarat. Jatka paistamista vielä 15–20 minuuttia, kunnes juusto on sulanut.
- Viimeistele mäiskypottupizzat avokadolla ja majoneesilla. Ripottele päälle hienonnettua kevätsipulia, tuoretta korianteria ja chiliä.