Mäiskypottupizza

Smash potato pizza tai suomalaisittain mäiskypottu-pizza on herkullinen ruoka, joka maistuu koko perheelle. Keitetty peruna murskataan ja paistetaan tai grillataan, päälle tulee mm. chorizoa, cheddarjuustoa ja  avokadoa. Annoksen kruunaa Meiran Majoneesi Paahdettu Aioli.

  • Aktiivinen: 15 min, passiivinen: 50 min
  • Helppo
  • 6 annosta

Ainekset:

1 kg (6–8 kpl) keitettyjä perunoita
3 rkl öljyä
1 valkosipulinkynsi
½ tl Meira myllysuola
Täytteet:
200 g chorizomakkaraa
150 g cheddarjuustoa
1-2 avokadoa
4 rkl Meira Majoneesi Paahdettu Aioli
1 ruukku korianteria tai lehtipersiljaa
2 vartta kevätsipulia
½ chili hienonnettuna

Ohje:

  1. Laita keitetyt perunat uunipellille leivinpaperin päälle. Litistä perunat paksureunaisen juomalasin avulla.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Valuta päälle öljyä ja mausta valkosipulilla sekä suolalla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai grillaa.
  3. Viipaloi chorizomakkara ja raasta juusto. Ota perunat uunista ja lisää päälle juustoraaste sekä viipaloidut chorizomakkarat. Jatka paistamista vielä 15–20 minuuttia, kunnes juusto on sulanut.
  4. Viimeistele mäiskypottupizzat avokadolla ja majoneesilla. Ripottele päälle hienonnettua kevätsipulia, tuoretta korianteria ja chiliä.